Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με εντυπωσιακό τρόπο γιορτάστηκαν τα 80 χρόνια του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Με εντυπωσιακό τρόπο γιορτάστηκαν τα 80 χρόνια του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Το παρών στην γιορτή για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου έδωσε πλήθος προσωπικοτήτων του πολιτικού βίου αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με βίντεο, με θέμα την ιστορία του πανεπιστημίου, το οποίο επαίνεσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άγγελος Κότιος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στάθηκε στην «ανάγκη να αποτρέψουμε την επικυριαρχία του “οικονομικού” επί του “θεσμικού”, η οποία συνιστά μέγιστο κίνδυνο για την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και τη λειτουργία της υπέρ της δημοκρατικής Αρχής και της υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Ακολούθησαν ομιλίες από τον πρύτανη, τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθηγητή Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Το παρών στην γιορτή για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου έδωσε πλήθος προσωπικοτήτων του πολιτικού βίου αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με το χρυσό μετάλλιο του ιδρύματος.

Ακολουθεί η ομιλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη:

«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Πειραιώς,

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι

Κυρίες & Κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην επίσημη τελετή του εορτασμού της 80ης επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 80 χρόνια προσφοράς στην παιδεία και τον πολιτισμό της πόλης του Πειραιά.

Το 1938 ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Βιοτεχνών ιδρύει τη «Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών», τον προπομπό του σημερινού Πανεπιστημίου Πειραιά, με σκοπό την εκπαίδευση των στελεχών της βιομηχανίας σε οικονομικά, νομικά και τεχνικά θέματα. Αρχικά η έδρα του ήταν στην Αθήνα, το 1958 όμως μεταφέρεται στον Πειραιά και μετονομάζεται σε Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή και από το 1989 σε Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιά αποτελεί για την πόλη μας ένα τεράστιο κεφάλαιο, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές του Πειραιά στο εξωτερικό. Είναι ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα, με έντονη παρουσία και κύρος στο διεθνή επιστημονικό και ευρύτερο ακαδημαϊκό χώρο.

Για εμάς ως Δημοτική Αρχή, το Πανεπιστήμιο μας αποτελεί έναν στρατηγικό συνεργάτη, ο οποίος παράγει ερευνητικό έργο και καινοτομία πάνω σε κρίσιμους τομείς για την ανάπτυξη της πόλης μας, όπως είναι η ναυτιλία, η οικονομία και ο τουρισμός. Είναι ένας χώρος ελεύθερης σκέψης, εξωστρέφειας, δημιουργίας και έμπνευσης, στοιχεία απόλυτα συνυφασμένα με το όραμά μας για το μέλλον του Πειραιά.

Για τον λόγο αυτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια πολύ στενή και πολυεπίπεδη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, η οποία εδράζεται στην κοινή μας πεποίθηση ότι το Πανεπιστήμιο μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη μέσω της διάδοσης της γνώσης και της τεχνογνωσίας και στην προαγωγή της πόλης του Πειραιά τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Όλοι οι Πειραιώτες αισθανόμαστε υπερηφάνεια που έχουμε στην πόλη μας ένα από τα καλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, με υψηλής κατάρτισης επιστημονικό προσωπικό και πολλές και σημαντικές διακρίσεις. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, την περίοδο της κρίσης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά κατάφερε να λειτουργήσει με επάρκεια και αποδοτικότητά. Είναι μια απόδειξη ότι η δημόσια ανώτατη εκπαίδευση μπορεί – όπως οφείλει – να προσφέρει υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικές σπουδές.

Εύχομαι το Πανεπιστήμιο Πειραιώς να συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια να κοσμεί την πόλη μας και να τροφοδοτεί τη χώρα με νέους επιστήμονες, ικανά στελέχη και ανθρώπινο δυναμικό, τους οποίους έχουμε ανάγκη και χρειαζόμαστε κοντά μας για να προχωρήσουμε μπροστά.

Από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο μας, έχοντας ως σταθερό προσανατολισμό την ενίσχυση των δεσμών της τοπικής κοινωνίας με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Σας ευχαριστώ».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024