Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρτος και θεάματα στην αρένα με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις του Ιανουαρίου

Αρτος και θεάματα στην αρένα με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις του Ιανουαρίου

«Κάθε βδομάδα και μια δικογραφία. Κάθε μέρα και μια παροχή». Κάπως έτσι περιγράφει παλαιός κοινοβουλευτικός του ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα μέχρι τις εκλογές, κυρίως όμως το χρόνο από σήμερα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

«Κάθε βδομάδα και μια δικογραφία. Κάθε μέρα και μια παροχή». Κάπως έτσι περιγράφει παλαιός κοινοβουλευτικός του ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα μέχρι τις εκλογές, κυρίως όμως το χρόνο από σήμερα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Κι ο λόγος είναι ότι αν δεν υπάρξει κάποια δυσάρεστη έκπληξη, κάποιο αρνητικό σοκ που θα προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις, τότε το Μαξίμου θα περιμένει τις δημοσκοπήσεις της νέας χρονιάς, αφού θα έχει ακολουθήσει το σκληρό ροκ μέχρι την Πρωτοχρονιά, προκειμένου να κλειδώσει την ημερομηνία των εκλογών.

Εκτιμά δε ότι τον Ιανουάριο, με τα δώρα και τις άλλες παροχές να έχουν «ζεστάνει» τις τσέπες των πολιτών, θα καταγραφεί η πραγματική δύναμη των κομμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Πάνου Σκουρλέτη, προετοιμάζει το κόμμα για παν ενδεχόμενο, όμως, αυτό που θα κρίνει τα πάντα είναι πώς θα έχει επιδράσει στους ψηφοφόρους η επικοινωνιακή καταιγίδα των επόμενων εβδομάδων.

Θεωρώντας ότι θα κερδίσουν τη μάχη των συντάξεων ή στη χειρότερη περίπτωση ότι θα προστατευτούν τα χαμηλά εισοδήματα, ο Αλέξης Τσίπρας «τρέχει» για να ψηφίσει τα μέτρα που εξήγγειλε και στη ΔΕΘ. Κι όπως είπε στη Βουλή «τρολάροντας» τη ΝΔ, θα ψηφίσει ένα προς ένα τα μέτρα του «τετάρτου μνημονίου» και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι παροχές είναι το βασικό όπλο της κυβέρνηση για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Είναι ο «άρτος» προκειμένου να ακολουθήσει το θέαμα που δεν είναι άλλο από το «δόγμα Πολάκη».

Σε μια μυστική σύσκεψη προ ημερών στο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, έπεσαν στο τραπέζι δύο προτάσεις. Η πρώτη να πέσουν οι τόνοι, να καταλαγιάσουν τα πάθη και να μην πάει η χώρα με ακραία πόλωση, δικαστήρια, και σκάνδαλα στις εκλογές.

Η δεύτερη πρόταση ήταν η σκληρή γραμμή. «Δικογραφίες παντού. Να τους ταράξουμε στη νομιμότητα», ήταν η ατάκα που ειπώθηκε, εννοώντας βεβαίως και πραγματικά σκάνδαλα που θα βγουν από το συρτάρι αλλά και κατασκευασμένες κατηγορίες και λάσπη στον ανεμιστήρα.

Επικράτησε η δεύτερη πρόταση την οποία στήριξαν συγκεκριμένοι υπουργοί πολύ κοντά στον Τσίπρα.

Ετσι, με το ένα χέρι στις παροχές και με το άλλο στις δικογραφίες ο πρωθυπουργός θα πάει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Στη συνέχεια θα περιμένει τα πρώτα γκάλοπ τα οποία αν δείξουν συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και γενναίο κλείσιμο της ψαλίδας, τότε μέχρι τις κάλπες η πολιτική ζωή θα γίνει «ροντέο».

Μετά την υπόθεση του Ερρίκος Ντινάν», η οποία τελικά ήταν «πυροτέχνημα» αλλά πέτυχε το στόχο της, να χτυπήσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, έρχεται η δικογραφία για τις αρθροσκοπήσεις και ακολουθεί το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης και πώς αυτή διογκώθηκε. Εκεί γύρω στις 20 Νοέμβρη θα αρχίσουν τα όργανα για τα «σκάνδαλα» της Υγείας και θα κορυφωθούν με την κορωνίδα όλων, την υπόθεση της Novartis. Προς το τέλος του έτους αναμένονται εξελίξεις για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση αν και οι πληροφορίες λένε ότι για κάποιους δεν προέκυψαν στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση το σκάνδαλο υπάρχουν, έχει βρεθεί διασύνδεση με 4.000 γιατρούς και πρόκειται για ένα θέμα που θα συντηρείται τεχνηέντως μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Βεβαίως ακολουθούν και οι υποθέσεις για τις τράπεζες, για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Εκεί θα επιχειρηθεί η στοχοποίηση των ηγεσιών των κομμάτων, και δη της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής καθώς και η δίωξη δεκάδων τραπεζικών ώστε η κυβέρνηση να αναδείξει τη μάχη που δίνει με το «παλαιό πολιτικό σύστημα».

Πολλοί βλέπουν ότι μέχρι να στηθούν κάλπες ο βασικός ρυθμιστής των εξελίξεων θα είναι ο εισαγγελέας. Και προετοιμάζονται για μια μάχη μέχρις εσχάτων.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024