Πώς θα αντιδράσει πλέον η διοίκηση της ΑΕΚ
μετά το στραπάτσο από τον Ατρόμητο; Μόλις πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση διατράνωσε εκ νέου την πεποίθησή της ότι μπορεί η ομάδα να κατακτήσει ξανά τον τίτλο. Τώρα, μετά μια ήττα πικρή, το παραπάνω σενάριο μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας. Θα πει κάποιος ότι στο ποδόσφαιρο δεν απαγορεύονται τα θαύματα και επίσης ότι διαφορές μεγάλες από την κορυφή, όπως η τωρινή που έχει ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, έχουν εξαφανιστεί σε βάθος χρόνου. Δεκτό. Αλλά για ποια πρωταθλήματα να γίνει η αναφορά;

Στην Ελλάδα, όταν κάποιος πάρει κεφάλι και φυσικά έχει τις δυνατότητες, δύσκολα μπορεί να σταματήσει. Και ο εφετινός ΠΑΟΚ έχει την καλή ομάδα, τους ποδοσφαιριστές που πιστεύουν στον τίτλο, τον τεχνικό που βγάζει λαγούς από το καπέλο και βέβαια τον Πρίγιοβιτς, τον επιθετικό που κρίνει με τα γκολ του παιχνίδια και ίσως στο τέλος να έχει αποφασίσει και για τον νικητή της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ; Μια ομάδα που έμεινε από νωρίς δίχως δυνάμεις και με προπονητή μπερδεμένο εμφανέστατα. Ο Ουζουνίδης μαρτυρά εκνευρισμό, δεν δέχεται ότι έχουν γίνει λάθη και δυστυχώς για τον ίδιο η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Το χειρότερο δεν είναι πως η ΑΕΚ βλέπει με κιάλια τις πρώτες θέσεις. Ενα ακόμη στοιχείο που πονά έχει να κάνει με την αδυναμία της να χτίσει ένα σερί νικών, να μειώσει τη διαφορά και να πλησιάσει τους πρωτοπόρους. Αντίθετα, η ομάδα γεύεται τις ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη δηλώνει ικανοποιημένη που πάλεψε κάποια παιχνίδια, χωρίς όμως να παίρνει βαθμούς. Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν αφορά μια φιλόδοξη ομάδα. Ούτε εσαεί μπορεί να αποτελεί άλλοθι το συμμάζεμα των οικονομικών και η μικρή διάθεση για ρίσκο και επενδύσεις, όταν θα μπορούσαν να γίνουν κινήσεις και να καλυφθούν κενά μεγάλα που κραύγαζαν από το περασμένο καλοκαίρι.
Η ΑΕΚ πληρώνει την έλλειψη διορατικότητας. Ναι, υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές και διεθνείς, αλλά όταν κουραστούν, τραυματιστούν, τιμωρηθούν, ποιος θα τους αντικαταστάσει; Ποιος θα αναλάβει να καταθέσει διαπιστευτήρια και προσωπικότητα;
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ένας προπονητής που είχε δύσκολο έργο: να κρατήσει την ομάδα στην κορυφή και όχι μόνο να τη μάθει να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Με δεδομένο ότι στον αθλητισμό αυτό που μετρά και μένει στη θύμηση όλων είναι το αποτέλεσμα, ουδείς μπορεί να δηλώνει επί του παρόντος ευχαριστημένος από την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ.