Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έναρξη παραγωγής για την BMW Z4

Έναρξη παραγωγής για την BMW Z4

Η παραγωγή του βαυαρικού roadster πραγματοποιείται στην βιομηχανική μονάδα της Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας.

Η νέα γενιά του βαυαρικού roadster πέρασε και επισήμως στην παραγωγή, καθώς ήδη τα πρώτα «αντίτυπα» ξεκίνησαν να βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής της Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας η οποία, εκτός από την κατασκευή της νέας Ζ4, θα αναλάβει επίσης και αυτήν της πολυαναμενόμενης Toyota Supra η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην έκθεση του Detroit, τον Ιανουάριο.

Τα δύο αυτοκίνητα αποτελούν προϊόν συνεξέλιξης BMW-Toyota και μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία, διατηρώντας ωστόσο τα χαρακτηριστικά εκείνα που είναι συνώνυμα της κάθε φίρμας και υιοθετώντας τελικά ένα εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό, αν και με κοινή αφετηρία.

Σε ό,τι αφορά το βαυαρικό roadster του οποίου η παραγωγή μόλις ξεκίνησε, στη νέα γενιά του η BMW επέλεξε την αξιοποίηση μιας υφασμάτινης οροφής και σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν πρόκειται να υπάρξει μια coupe έκδοση ενώ εξαιρετικά αμφίβολη θα πρέπει να θεωρείται η εξέλιξη μιας έκδοσης με τα διακριτικά του M Division.

Ως γνωστόν, επί του παρόντος, η Z4 διατίθεται με κινητήρες 2,0 λίτρων ισχύος 197 και 258 ίππων ενώ την κορυφαία έκδοση M40i εφοδιάζει κινητήρας 3,0 λίτρων με απόδοση 340 ίππους ενώ η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Ανεξαρτήτως, της έναρξης παραγωγής της νέας Ζ4, και την επικείμενη κατασκευή της νέας Toyota Supra, το εργοστάσιο της Magna Steyr στο Graz έχει αναλάβει επίσης την κατασκευή της BMW Σειράς 5, αλλά και της νέας G-Class καθώς και των Jaguar Ι-Pace αλλά και E-Pace.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αυστριακής εταιρείας το εργοστάσιο του Graz θα έχει παραγάγει έως το τέλος της χρονιάς 200.000 μονάδες, αξιοποιώντας σχεδόν το σύνολο της δυναμικότητάς του εξ ου και ήδη υπάρχουν πληροφορίες για την κατασκευή μιας νέας βιομηχανικής μονάδας.

Οι πωλήσεις της νέας BMW Z4 προγραμματίζονται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2019.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024