Σχεδόν πέντε μήνες μετά την επαναφορά του αριθμού 8 στην γκάμα της BMW με την αποκάλυψη του φερώνυμου επιβλητικού coupe, η βαυαρική φίρμα παρουσιάζει την ανοιχτή εκδοχή της, μένοντας πιστή στις σχεδιαστικές και τεχνολογικές προδιαγραφές που εισήγαγε η coupe έκδοση.

Ειδοποιός διαφορά η απουσία σταθερής μεταλλικής οροφής και η αντικατάστασή της από μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη την οποία η βαυαρική φίρμα προέκρινε προκειμένου να διατηρήσει χαμηλά το βάρος. Κατά την αναδίπλωσή της, η οροφή αποθηκεύεται στον ειδικά σχεδιασμένο χώρο στο πίσω τμήμα το κάλυμμα του οποίου απηχεί τα υλικά και την αισθητική των υπόλοιπων επενδύσεων του εσωτερικού.

Στις λεπτομέρειες, αναφορικά με την σχεδίαση της οροφής αυτή καθ΄αυτή επιχειρεί την απήχηση της double-bubble λογικής της coupe έκδοσης υποκαθιστώντας με απαλές καμπύλες.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της, η υφασμάτινη οροφή απαιτεί 15 δευτερόλεπτα για να ανοίξει ή να κλείσει σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα.

Στο βασικό εξοπλισμό της Σειράς 8 Convertible ανήκει ο ανεμοθώρακας πίσω από τα μπροστινά καθίσματα ο οποίος φιλοδοξεί να περιορίσει τους στροβιλισμούς του αέρα στο εσωτερικό της ανοιχτής έκδοσης ενώ ως προαιρετική επιλογή διατίθεται το σύστημα αεραγωγών στα καθίσματα στο ύψος του αυχένα οδηγού για περισσότερη άνεση.

Σε επίπεδο κινητήρων, η Σειρά 8 Convertible θα είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις M850i XDrive και 840d xDrive.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για τον V8 κινητήρα βενζίνης των 4,4 λίτρων με απόδοση 530 ίππων και 750 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και τετρακίνηση και εγγυάται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και στην δεύτερη για τον επίσης γνωστό εξακύλινδρο diesel των 320 ίππων επίσης σε συνδυασμό με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Η επιτάχυνση της πετρελαιοκίνητης έκδοσης από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 5,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα και για τις δύο εκδόσεις διαμορφώνεται με την παρέμβαση του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας σε 250 χλμ./ώρα.

Αντίστοιχος της Σειράς 8 Coupe, είναι και ο προαιρετικός εξοπλισμός καθώς όσοι το επιλέξουν, θα μπορούν να προσθέσουν το M Carbon Exterior Package το οποίο περιλαμβάνει ανθρακονημάτινες εισαγωγές αέρα, καθρέφτες από το ίδιο υλικό και ανθρακονημάτινα στοιχεία στον αεροδυναμικό διαχύτη.

Παράλληλα προαιρετικά διατίθεται ηχοσύστημα 12 ηχείων της Bowers & Wilkins καθώς και η δυνατότητα επιλογής της επένδυσης στοιχείων όπως οι επιλογείς ταχυτήτων και iDrive, το χειριστήριο για την ένταση του ήχου καθώς και ο διακόπτης εκκίνησης από κρύσταλλο.

Οι πιο τεχνολογικά ενσυνείδητοι θα μπορούν επίσης να επιλέξουν, το πακέτο Driving Assistant Professional το οποίο περιλαμβάνει συστήματα υποστήριξης οδηγού περιλαμβανομένου ενεργού cruise control, σύστημα υποβοήθησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, ενεργό σύστημα ελιγμών διαφυγής με δυνατότητα ανίχνευσης πεζών και ποδηλατών καθώς και Night Vision.

Η επίσημη πρεμιέρα της Σειράς 8 Convertible θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση του Los Angeles η οποία ανοίγει αυλαία στις 26 Νοεμβρίου με την προοπτική να διατεθεί από το 2019.