Η ΑΕΚ τα πήγε μια χαρά απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, παλεύοντας το παιχνίδι και βάζοντας δύσκολα στους Βαυαρούς.

Η γερμανική ομάδα είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας με την τακτική προσέγγιση της Ένωσης στο ματς να την εγκλωβίζει. Οι Κιτρινόμαυροι στάθηκαν το ύψος των περιστάσεων, έχασαν με ψηλά το κεφάλι και παρότι ακόμα δεν έχουν βαθμό, με νίκη επί του Άγιαξ μπορούν να μπουν στο κόλπο της διεκδίκησης της 3ηςθέσης.

Πέρα από τις επεμβάσεις του Μπάρκα, που απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας, θα σταθώ στην παρουσία ενός παιδιού που πιστεύω πολύ και που επιτέλους, άρχισε να δείχνει στο γήπεδο τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο Άλεφ Σαντάνια είναι ένας χαφ με κάποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά, που εφόσον δουλευτεί μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη πολύ υψηλού επιπέδου.

Ο 23χρονος μέσος έχει εξαιρετική τεχνική και μια δωματοδομή που του προδίδει επιβλητική παρουσία στον χώρο του κέντρου. Στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του ωστόσο έδειχνε να αδυνατεί να κάνει τη διαφορά στο γήπεδο, μοιάζοντας μάλλον φοβισμένος.

Απέναντι στην Μπάγερν αυτό το στοιχείο δεν υπήρχε στο παιχνίδι του. Ο Άλεφ έπαιρνε πρωτοβουλίες, έπεφτε δυνατά στις μονομαχίες, είχε καθαρό μυαλό στις αποφάσεις του. Στο διάστημα που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ και φάνηκε πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που αξίζει να εμπιστευτεί η Ένωση.

Ο άξονας της ΑΕΚ έχει αδυναμίες που σε έναν βαθμό μπορούν να καλυφθούν από την παρουσία του Άλεφ. Αρκεί ο Βραζιλιάνος χαφ να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο που τον είδαμε στο Μόναχο και να αποκτήσει ρυθμό μέσω των αγώνων.

Μιας και όλο αυτό το διάστημα κατέγραφε διάσπαρτες συμμετοχές που όπως είναι λογικό τον εμπόδισαν από το να αποκτήσει σταθερότητα στο παιχνίδι του.