Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Technoimpulse Rocket Z: Ο λύκος της στέπας

Technoimpulse Rocket Z: Ο λύκος της στέπας

H ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Technoimplulse παρουσιάζει ένα ειδικών αποστολών SUV σχεδιασμένο για τα πλέον αφιλόξενα εδάφη.

Αν είστε από εκείνους τους εραστές της off-road περιπέτειας που δεν αρέσκονται στα συνηθισμένα και στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης του πολιτισμού όπως φερ΄ειπείν ένα Land Rover Defender ή ένα Toyota Land Cruiser και προτίθεστε να πάρετε μέρος σε μια περιπέτεια… τύπου Jurassic Park, η ρωσική Technoimpulse έχει την απάντηση.

Ο λόγος για το Rocket Z, ένα σκληροπυρηνικό εννιαθέσιο off-roader του οποίου οι προδιαγραφές είναι αντίστοιχες του επιβλητικού παρουσιαστικού του και σύμφωνα με τις συστάσεις είναι διαθέσιμο προς παραγγελία για το ποσό των 85.000 δολαρίων.

Στην καρδιά του αλλόκοσμου τετράτροχου βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος turbodiesel 2,5 λίτρων δια χειρός Hyundai ο οποίος προσφέρεται σε δύο διαμορφώσεις, με 82 ίππους και 145 Nm ροπής και σε 99 ίππους και 230 Nm ροπής.

Όπως εύκολα θα αντιληφθεί και ο πλέον αδαής, το μηχανικό σύνολο συμπληρώνει σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, μπλοκέ διαφορικό, κιβώτιο μεταφοράς δύο σχέσεων.

Παρά την πρωτόγονη όψη του, διαθέτει επίσης ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι, ενώ στο βασικό εξοπλισμό του ανήκει και ένα σύστημα το οποίο φουσκώνει αυτόματα τα ελαστικά σε περίπτωση ατυχούς περιστατικού και ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα.

Η σχεδόν απειλητική εμφάνιση του Rocket Z, με διαστάσεις 4,89 μέτρα μήκος, πλάτος 2,49 μέτρα έχει σμιλευθεί προκειμένου να ενισχύσει τις ικανότητες του εκτός πεπατημένων διαδρομών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόσταση από το έδαφος η οποία διαμορφώνεται σε 60 εκατοστά ενώ χάρη στην ιδιότυπη σχεδίαση του μπροστινού και του πίσω τμήματος με τους ιδιαίτερα κοντούς προβόλους, οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής φτάνουν τις 52 μοίρες.

Εξίσου ιδιόμορφη είναι και η προσέγγιση του εσωτερικού καθώς το κάθισμα του οδηγού, αποτελεί το μοναδικό μόνιμο χαρακτηριστικό της διαμόρφωσης που μπορεί να φιλοξενήσει ως και εννέα επιβαίνοντες. Τα πίσω καθίσματα-καναπέδες είναι πτυσσόμενα και μπορούν να αναδιπλωθούν ή και να αφαιρεθούν κατά βούληση, προσφέροντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο αποθηκευτικό χώρο ή ένα φιλόξενο χώρο ύπνου.

Αν τώρα το Rocket Z δείχνει μικρό, σύμφωνα με τις συστάσεις της Technoimpulse η οποία το περιγράφει ως ιδανικό όχημα για την φύλαξη συνόρων και την προστασία των φυσικών πόρων, υπάρχει και η εξάτροχη εκδοχή του με μεγαλύτερο μήκος και ανάλογα χρακτηριστικά και ικανότητες.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024