Τα ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring έχει πάρει διαστάσεις εμφυλίου ανάμεσα στις Lamborghini και Porsche μιας και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες εναλλάσσονται στην κορυφή της κατάταξης με… υψηλές ταχύτητες.

Ως μίνι ιστορική αναδρομή, υπενθυμίζεται ότι ο ιδιότυπος αυτός εμφύλιος ξεκίνησε όταν στις 5 Οκτωβρίου 2016 η Lamborghini με την Huracan Performante κατέκτησε τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Ring. Στην συνέχεια, και για την ακρίβεια στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, ο τίτλος περιήλθε ξανά στην Porsche η οποία κατέγραψε χρόνο έξι λεπτών και 47,3 δευτερολέπτων με την 911 GT2 RS.

H Lamborghini επανήλθε φέτος με την Aventador Superveloce Jotta η οποία κατάφερε να ολοκληρώσει ένα γύρο στην θρυλική πίστα σε μόλις έξι λέπτα και 44,97 δευτερόλεπτα.

Η Porsche δεν μπόρεσε να αφήσει αναπάντητη την πρόκληση και με τη συνδρομή της Manthey-Racing, επέστρεψε στον θρόνο του Ring κατακτώντας για ακόμα μία φορά τον τίτλο του ταχύτερου γύρου με αυτοκίνητο παραγωγής χάρη και πάλι σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή της 911 GT2 RS η οποία έγραψε χρόνο έξι λεπτών και 40,3 δευτερολέπτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χρόνος την καθιστά κατά συνολικά επτά δευτερόλεπτα ταχύτερη από την «απλή» 911 GT2 RS, χωρίς το performance kit της τροπαιοφόρου έκδοσης.

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί, ότι την αναβαθμισμένη 911 GT2 RS οδήγησε στο νέο της ρεκόρ ο 31ος ετών Lars Kern, ο οποίος σημειωτέον ήταν εκείνος που είχε αποσπάσει και το προηγούμενο ρεκόρ της 911 GT2 RS.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το είδος και το εύρος των αναβαθμίσεων που εφαρμόστηκαν από την Manthey Racing, ωστόσο σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια σειρά βελτιώσεις που δεν «αλλοιώνουν» την νομιμότητα της 911 GT2 RS και είναι διαθέσιμες από το βελτιωτικό οίκο.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι ο χρόνος των έξι λεπτών και 43,2 δευτερολέπτων συνεπάγεται ότι η Porsche 911 GT2 RS με τις αναβαθμίσεις της Manthey Racing, είναι ταχύτερη από την McLaren P1 δια χειρός Lanzante αλλά και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nio EP9.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι τους επόμενους μήνες αναμένονται πολλές αφίξεις στην δυσπρόσιτη κατηγορία των supercars όπως η Mercedes-AMG One και η Aston Martin Valkyrie, δεν αποκλείεται να δούμε και νέα ρεκόρ.

Γράψτε το σχόλιό σας