Οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας από τουρκικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη φαίνεται ότι παγιώνονται, καθώς για τρίτη συνεχή ημέρα δύο τουρκικά εκπαιδευτικά Τ-38 προχώρησαν σε τρεις παραβιάσεις στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Στην παραβατική δραστηριότητα συμμετείχαν ακόμη ένα F-16 και ένα CN-235.
Τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Ο Αρχηγός ΓΕΑ, Χρήστος Χριστοδούλου, τόνισε χθες πως τα ελληνικά μαχητικά θα είναι πάντα τα τελευταία που θα προσγειώνονται και πως κάθε τουρκική παραβατική δραστηριότητα θα αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα, κρατώντας ταυτόχρονα χαμηλούς τόνους για τις παραβιάσεις από τα Τ-38.
Το σίγουρο είναι πάντως ότι διαμορφώνεται ένα νέο σκηνικό, καθώς οι Τούρκοι προκαλούν με κάθε δυνατό αεροπορικό μέσο.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).