Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηχηρή απάντηση Α/ΓΕΑ στις τουρκικές παραβιάσεις

Ηχηρή απάντηση Α/ΓΕΑ στις τουρκικές παραβιάσεις

«Πετάμε ψηλά, μαχόμαστε, νικάμε»

«Πετάμε ψηλά, μαχόμαστε, νικάμε». Αυτή η φράση είναι το μήνυμά μας, είπε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, προς την Τουρκία για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο οι οποίες το τελευταίο διάστημα γίνονται ακόμη και με εκπαιδευτικά αεροσκάφη.

Όπως εξήγησε ο Αρχηγός ΓΕΑ κατά την ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών που αφορούσε τις 4ήμερες εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας (7-11 Νοεμβρίου) για τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ, η φράση αυτή που αποτελεί και το σύνθημα του φετινού εορτασμού της ΠΑ τα λέει όλα. «Ας το εισπράξουν».

Μάλιστα, όπως εξήγησε και αργότερα ο Αρχηγός ΓΕΑ πολλές από τις παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών ή και άλλων αεροσκαφών τους στο Αιγαίο γίνονται απλώς για να δηλώσουν παρουσία. Οι παραβιάσεις, είπε, στις περισσότερες περιπτώσεις διαρκούν ελάχιστα λεπτά. Κι αυτό διότι η ελληνική πολεμική Αεροπορία δεν τους αφήνει κανένα περιθώριο για τίποτε περισσότερο.

Άλλωστε, στην εισαγωγική του ομιλία ο Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ποιότητα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας επισημαίνοντας πως «έχουμε μία από τις πιο ισχυρές ΠΑ στον κόσμο». Και απόδειξη είναι συμπλήρωσε ότι πολλές ξένες χώρες επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας.

Για τα F-16

Απαντήσεις έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΑ και για το πρόγραμμα αναβάθμισης των 85 ελληνικών F-16 στην έκδοση Viper ξεκαθαρίζοντας πως το κόστος θα είναι 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό, εξήγησε, είναι «το φουλ πακέτο και αυτό το ποσό δεν πρόκειται να ξεπεραστεί ό,τι κι αν γίνει. Το βασικό βασικό πρόγραμμα αναβάθμισης οριακά φτάνει το 1 δισεκατομμύρια δολάρια». Με τα υλικά υποστήριξης, τις πληρωμές για αποστολές αμερικανών ειδικών στην Ελλάδα μπορεί να ανέβει. Αλλά, τόνισε, στο τέλος μπορεί και να μην φτάσει τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στόχος είναι – ανέφερε ο κ.Χριστοδούλου – «το πρώτο αεροπλάνο μας να φύγει για την Αμερική πριν τις γιορτές» προκειμένου να ξεκινήσει η αναβάθμιση.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024