Μπορεί οι Ιταλοί να έχουν το όνομα αλλά κι εμείς έχουμε τη χάρη!

Δες 3 ιταλικές συνταγές με άρωμα Ελλάδας και γεύση MISKO και θα θυμηθείς γιατί δε θα άλλαζες με τίποτα αυτή τη χώρα!

 

#1. Καρμπονάρα Γκρέκο

Υλικά:

1 πακέτο σπαγγετίνη

300 γρ απάκι κομμένο σε κύβους

4 κρόκους αυγών

1/2 φλ. Πεκορίνο Αμφιλοχίας

½  φλ. Κρέμα γάλακτος

αλάτι και πιπέρι

 

Tip: Για να δώσετε μία λεπτή γεύση στο πιάτο βάλτε MISKO Σπαγγετίνι. Ένα πολύ λεπτό ζυμαρικό με γεύση και άρωμα Ελλάδας! Δοκιµάστε το και θα µας θυµηθείτε!

Εκτέλεση:

Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό

Σουρώνεται και κρατάτε λιγάκι από το νερό τους

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε το απάκι σε λάδι

Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος

Βγάζετε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε καλά

Ρίχνετε και το νερό που έχετε κρατήσει από τα μακαρόνια

Προσθέστε το πεκορίνο και άφθονο πιπέρι

Σερβίρετε την μακαρονάδα ζεστή

 

#2. Κανελόνι Ποπάι

Υλικά:

250 γρ  κανελόνια MISKO

500 γρ φρέσκο σπανάκι

2 κ.τ.σ ψιλοκομμένο άνηθο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250 γρ φέτα

250 γρ μυζήθρα

2 αβγά

ελαιόλαδο

500 ml μπεσαμέλ

αλάτι και πιπέρι

 

Ένα μικρό μυστικό: Η γέμιση πρέπει να είναι σχετικά πηχτή προκειμένου να γίνουν ισορροπημένα και απολαυστικά!

 

Εκτέλεση:

Πλύνετε και στραγγίστε καλά το σπανάκι

Βάλτε το λάδι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι

Προσθέστε το σπανάκι και τον άνηθο και σοτάρετε το μέχρι να μαραθεί και να στεγνώσει

Χτυπήστε ελαφρά τα αβγά και προσθέστε τα στο σπανάκι

Τρίψτε την φέτα και προσθέστε την μαζί με την μυζήθρα στη γέμιση και προσθέστε λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι

Ετοιμάστε την μπεσαμέλ

Γεμίστε τα κανελόνια δίχως να τα βράσετε με την γέμιση

Τοποθετήστε τα σε ένα πιρέξ και προσθέστε την μπεσαμέλ από πάνω

Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν

 

#3. Πέστο κι έγινε

 

Υλικά

500γρ ζυμαρικά ολικής άλεσης

2 γεμάτες χούφτες φρέσκο βασιλικό

150 γρ κεφαλοτύρι

70 γρ αμύγδαλα

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζάνι του καφέ νερό από τα μακαρόνια

Αλάτι, πιπέρι

 

Προτείνουμε σαν πρώτη ύλη: Πέννε Ριγκάτε MISKO Ολικής Άλεσης που θα χαρίσουν στο πιάτο μία ανάλαφρη υγιεινή γεύση.

 

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό

Σουρώνεται και κρατάτε μια κούπα από το νερό τους

Σε ένα multi χτυπάμε το βασιλικό, τις σκελίδες σκόρδου, το κεφαλοτύρι, το μισό νερό από τα μακαρόνια και το πιπέρι

Ύστερα προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ξαναχτυπάμε

Προσθέτουμε την σάλτσα στα ζυμαρικά ολικής αλέσεως και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε

 

Καλή όρεξη!!!