Μην τα μαγειρεύετε σε μικρά σκεύη.

Τα ζυμαρικά θέλουν τον χώρο τους και σε μικρές κατσαρόλες μαλακώνουν αρκετά και γίνονται συμπαγή. Αυτό δεν το θέλει κανείς. Σωστά;

 

Αλατίστε άφοβα.

Όλοι παραδέχονται πως για το τέλειο ζυμαρικό το νερό στην κατσαρόλα πρέπει να είναι αλμυρό, όσο και εκείνο της θάλασσας. Προτεινόμενη αναλογία MISKO: Για κάθε 100γρ ζυμαρικών,  1L νερού και 7 γρ αλάτι.

 

Δώστε χρόνο.

Αν δεν δείτε μπουρμπουλήθρες δεν είναι ώρα για να τα ρίξετε στην κατσαρόλα.

 

Ανακατέψτε με πάθος.

Μην τα αφήνετε στην τύχη τους, τα μακαρόνια είναι ευαίσθητα και θέλουν σημασία. Μην παραλείπετε το ανακάτεμα. Αν τα ζυμαρικά δεν είναι σπαγγέτι και είναι σε σχήμα, τότε το ανακάτεμα είναι λιγότερο. ΑΝ βιάζεστε το Extrafino της MISKO είναι εγγύηση – έτοιμο σε μόλις 3′!

 

Μην τα ξεπλένετε.

Αυτή ίσως είναι η πιο κακιά συνήθεια που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε ζυμαρικά. Τα βρέχουμε μετά το σούρωμα. Έτσι το άμυλο χάνεται και η σάλτσα δεν κολλάει επάνω τους, ειδικά εκείνα που είναι ζυμωμένα με αυγό. Έτσι δηλαδή θα χαραμίσετε ένα πακέτο Χυλοπίτες;