Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καλά που σταθεροποιηθήκαμε…

Καλά που σταθεροποιηθήκαμε…

Στην Αθήνα, εκεί που παρ’ ολίγον θα διαλυόταν η ΝΔ, έχουν ήδη διαλυθεί οι ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος εκβιάζει και κάνει συστάσεις στον Πρωθυπουργό να διώξει διάφορους υπουργούς

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, η συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων περιγράφεται και στις δύο χώρες μέσα σε ένα πλαίσιο εξόφθαλμων αντιφάσεων.

Από την μία πλευρά ως σταθεροποιητική για την περιοχή.

Και από την άλλη – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την χώρα  μας – ως καταλύτης για την «αναδιάταξη» του πολιτικού σκηνικού. Προς όφελος, φυσικά, του ΣΥΡΙΖΑ και των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων.

Με άλλα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας και κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν ή πιστεύουν ακόμη, ότι η περιβόητη αυτή συμφωνία των Πρεσπών, θα σταθεροποιήσει την περιοχή και την ίδια στιγμή θα προκαλέσει το απόλυτο μπάχαλο στην χώρα. Αλλά αφού από αυτό θα επωφελούνταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι φίλοι του, όλα θα ήταν μια χαρά.

Όμως η Ιστορία δεν παίρνει πάντα την τροπή που νομίζουν ότι διατάσσουν οι κομπάρσοι της.

Στα Σκόπια βλέπουμε ήδη πρωτοφανείς ενδείξεις… σταθερότητας. Οι οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης που ψήφισαν την συμφωνία την προηγούμενη Παρασκευή φρουρούνται, δέχονται απειλές και αποδοκιμασίες, η χώρα είναι σε αναβρασμό, Αμερικανοί αξιωματούχοι πάνε κι έρχονται και τα συγχαρητήρια του Τσίπρα φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για να διασφαλίσουν την ηρεμία.

Στην Αθήνα, εκεί που παρ’ ολίγον θα διαλυόταν η ΝΔ, έχουν ήδη διαλυθεί οι ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος εκβιάζει και κάνει συστάσεις στον Πρωθυπουργό να διώξει διάφορους υπουργούς, δικούς του και μη και η κυβέρνηση που διατηρείται στην εξουσία με την δική του ανοχή, έχει μείνει από βενζίνη.

Ήταν, όπως γίνεται φανερό, με την πολύ καλά μελετημένη η κίνηση του Τσίπρα και του Ζαεφ.  Η σταθερότητα στην περιοχή ενισχύθηκε και η πΓΔΜ έχει ανοίξει φτερά προς το μέλλον, με ομόνοια και αισιοδοξία…

Όπως και στο εσωτερικό, όπου η κυβέρνησή του Τσιπρα με τον Καμμένο  έχει κι αυτή ανοίξει φτερά και πετάει και η πολιτική ηγεμονία του Πρωθυπουργού έχει κάνει όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους να τρέμουν.

Μόνο που η πολιτική του ηγεμονία έχει έναν «χορηγό» που λέγεται Καμμένος, εξαρτάται από την Κουντουρά και τον Δανέλλη και τον Θεοχάρη και κάτι άλλους και φαίνεται πως θα τελειώσει πριν καν καταλάβουμε τα ωφελήματά της…

Τέτοια σταθερότητα, ποιος το φανταζόταν;  Όντως, άξιζε τον κόπο…

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024