Χυλοπίτες φούρνου με σύγκλινο και κατίκι
Ενα απλό φαγητό που θα αγαπήσουν όλοι!
Yλικά (για 6 μερίδες)
500 γρ. χυλοπίτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
250-300 γρ. σύγκλινο, σε κυβάκια
200 γρ. κατίκι Δομοκού
2 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα ή 1 κ.σ. ξερό
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για το σκεύος
Εκτέλεση
Βράζουμε της χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε σε ένα μπολ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει, χωρίς να πάρει πολύ χρώμα.
Προσθέτουμε το σύγκλινο, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα στις χυλοπίτες. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε για 20 λεπτά και σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Ο Λιούις Χάμιλτον κάνει ένα «καυτό γύρο» στο Μαϊάμι με την Κένταλ Τζένερ ενώ εκείνη ουρλιάζει πως τον μισεί
- Ανατροπή στα Airbnb φέρνουν η συναυλία της Σουίφτ στην Ευρώπη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες
- Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ
- Καιρός: Χαλάει από τα μέσα της εβδομάδας – Έρχεται κακοκαιρία και νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης
- Ισραήλ: Ώρες αγωνίας για την τύχη των ομήρων – «Δεν μπορείτε να παίζετε έτσι με τις ζωές των ανθρώπων»
- Αποχωρεί από την Γουέστ Χαμ μετά από επτά χρόνια ο Μόγες (pic)