Ο Κριστόφ Καστανέρ ορίστηκε υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας σε αντικατάσταση του Ζεράρ Κολόμπ, στο πλαίσιο ευρέος ανασχηματισμού της κυβερνητικής ομάδας, «ο πολιτικός προσανατολισμός της οποίας παραμένει αμετάβλητος».

Ο Κριστόφ Καστανέρ, στενός συνεργάτης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, κατείχε μέχρι σήμερα τη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο. Θα συνεργάζεται με τον Λοράν Νουνιές, μέχρι σήμερα επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI), που ορίζεται στη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματος La Republique en Marche (LREM).

Η Ζακλίν Γκουρό αναλαμβάνει το μεγάλο υπουργείο Περιφερειακής Πολιτικής, έχοντας στο πλευρό της τον Σεμπαστιέν Λεκορνί, στο πόστο του υπουργού αρμόδιου για τις Εδαφικές Κοινότητες, και τον Ζουλιέν Ντενορμαντί, υπουργό αρμόδιο για την Πόλη και τη Στέγη.

Ο Φρανκ Ριστέρ, πρώην στέλεχος του κόμματος Les Republicains, αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού. Ο Μαρκ Φενό, που προέρχεται από το Modem, αναλαμβάνει το πόστο του υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο.

Ο πρώην σοσιαλιστής Ντιντιέ Γκιγιόμ αναλαμβάνει το υπουργείο Γεωργίας.

Συνολικά, η γαλλική κυβέρνηση μετρά οκτώ νεοεισερχόμενα μέλη.

Πρόκειται για «μια ανανεωμένη ομάδα, με νέα πνοή, η πολιτική κατεύθυνση της οποίας παραμένει η ίδια», σχολίασε η Γαλλική Προεδρία.

Ο ανασχηματισμός βάζει τέλος στην περίοδο αναταραχής που ακολούθησε την παραίτηση, στις 2 Οκτωβρίου, του υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ. Είχε προηγηθεί η ηχηρή παραίτηση του Νικολά Ιλό από το υπουργείο Οικολογίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο