Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου υποδαυλίζει τη βία, κατά τον υποψήφιο της Αριστεράς Χαντάντ

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου υποδαυλίζει τη βία, κατά τον υποψήφιο της Αριστεράς Χαντάντ

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Χαντάντ αναφέρθηκε σε μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Μπολσονάρου, ότι θα καταστήσει πιο εύκολη την οπλοφορία, για να αντιμετωπιστεί το κύμα βίας

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου «υποδαυλίζει τη βία, συμπεριλαμβανομένης της κουλτούρας του βιασμού» δήλωσε ο υποψήφιος της Aριστεράς Φερνάντου Χαντάντ σε μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο, δύο εβδομάδες πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Οπλίζοντας τους πολίτες δεν λύνει τίποτε» τόνισε ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Κόμματος Εργαζομένων (PT) και αντίπαλος του Μπολσονάρου στον επαναληπτικό γύρο της 28ης Οκτωβρίου.

Αναφερόταν σε μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του υποψηφίου της Ακροδεξιάς ότι θα καταστήσει πιο εύκολη την οπλοφορία, για να αντιμετωπιστεί το κύμα βίας.

«Ο αντίπαλός μου υποκινεί τη βία, συμπεριλαμβανομένης της κουλτούρας του βιασμού. Είπε σε μια βουλευτή ότι δεν θα τη βιάσει, επειδή δεν της αξίζει. Θέλετε ισχυρότερη ένδειξη;» δήλωσε ο Χαντάντ, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Μπολσονάρου εναντίον της βουλευτού του PT Μαρία ντο Ροζάριο το 2014, όταν είπε ότι «δεν αξίζει να βιαστεί, είναι πολύ άσχημη».

Ο Χαντάντ, που συγκέντρωσε το 29% των ψήφων στον πρώτο γύρο, έναντι του 46% του Μπολσονάρου, εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχουν πιθανότητες να αντιστραφεί η εικόνα, ακόμη και αν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για το δεύτερο γύρο των εκλογών δίνουν στον υποψήφιο της Ακροδεξιάς ισχυρά ποσοστά νίκης (58% – 42%).

«Πάντα υποκινούσε τη βία, φανταστείτε έναν άνθρωπο που ο ήρωάς του είναι ένας από τους μεγαλύτερους βασανιστές στην ήπειρο» τόνισε, αναφερόμενος στο φόρο τιμής που απέτισε στο παρελθόν ο Μπολσονάρου σε έναν ανώτερο αξιωματικό κατηγορούμενο για βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.

«Αυτός ο άνθρωπος προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά θα χάσει» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος του Σάο Πάολο.

«Πώς μπορεί κάποιος που κηρύσσει τη μισαλλοδοξία να υποσχεθεί ασφάλεια;» συμπλήρωσε.

Πρώην λοχαγός, ο Μπολσονάρου, ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ το θαυμασμό του για τη στρατιωτική δικτατορία που ήταν στην εξουσία από το 1964 ως το 1985 στη Βραζιλία, έχει δεσμευτεί να περιλάβει πολλούς στρατηγούς στην κυβέρνησή του, αν εκλεγεί.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024