Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Λιάκος: Η Ελλάδα επηρεάζεται από το ασταθές διεθνές περιβάλλον

Δημήτρης Λιάκος: Η Ελλάδα επηρεάζεται από το ασταθές διεθνές περιβάλλον

Ζούμε μια περίοδο έντονων ανακατατάξεων, κι αυτό κάνει τις αγορές νευρικές και ευαίσθητες ως προς την αξιολόγηση και τιμολόγηση του ρίσκου, τονίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

«Η Ελλάδα, παρά τα θετικά στοιχεία που έχει πια να επιδείξει, βρίσκεται ακόμη σε μεταβατικό στάδιο και γι’ αυτό επηρεάζεται από το περιβάλλον αστάθειας» σημειώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

«Ζούμε μια περίοδο έντονων ανακατατάξεων, κι αυτό κάνει τις αγορές νευρικές και ευαίσθητες ως προς την αξιολόγηση και τιμολόγηση του ρίσκου» τονίζει ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, και επισημαίνει ειδικότερα για την ιταλική οικονομία ότι στη λογική των αγορών εκλαμβάνεται ως διάχυση συστημικού κινδύνου προς την Ελλάδα.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο Δημήτρης Λιάκος αναφέρεται στα «κόκκινα δάνεια», λέγοντας ότι, όταν οριστικοποιηθεί η τεχνική λύση, αυτή θα λειτουργήσει «ως ένα επιπλέον σήμα στις αγορές ότι το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό και εξυγιαίνεται διαρκώς».

Πάντως, σημειώνει ότι για τους δανειολήπτες δεν αλλάζει τίποτα σε αυτήν τη φάση.

Τέλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δηλώνει ότι για το επόμενο διάστημα υπάρχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο «μεγάλων επενδυτικών έργων σε ώριμη ή τελική φάση», καθώς επίσης και νέες προτάσεις προς υλοποίηση.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024