«Η Ελλάδα, παρά τα θετικά στοιχεία που έχει πια να επιδείξει, βρίσκεται ακόμη σε μεταβατικό στάδιο και γι’ αυτό επηρεάζεται από το περιβάλλον αστάθειας» σημειώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

«Ζούμε μια περίοδο έντονων ανακατατάξεων, κι αυτό κάνει τις αγορές νευρικές και ευαίσθητες ως προς την αξιολόγηση και τιμολόγηση του ρίσκου» τονίζει ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, και επισημαίνει ειδικότερα για την ιταλική οικονομία ότι στη λογική των αγορών εκλαμβάνεται ως διάχυση συστημικού κινδύνου προς την Ελλάδα.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο Δημήτρης Λιάκος αναφέρεται στα «κόκκινα δάνεια», λέγοντας ότι, όταν οριστικοποιηθεί η τεχνική λύση, αυτή θα λειτουργήσει «ως ένα επιπλέον σήμα στις αγορές ότι το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό και εξυγιαίνεται διαρκώς».

Πάντως, σημειώνει ότι για τους δανειολήπτες δεν αλλάζει τίποτα σε αυτήν τη φάση.

Τέλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δηλώνει ότι για το επόμενο διάστημα υπάρχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο «μεγάλων επενδυτικών έργων σε ώριμη ή τελική φάση», καθώς επίσης και νέες προτάσεις προς υλοποίηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο