Δημήτρης Λιάκος: Η Ελλάδα επηρεάζεται από το ασταθές διεθνές περιβάλλον
Ζούμε μια περίοδο έντονων ανακατατάξεων, κι αυτό κάνει τις αγορές νευρικές και ευαίσθητες ως προς την αξιολόγηση και τιμολόγηση του ρίσκου, τονίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
«Η Ελλάδα, παρά τα θετικά στοιχεία που έχει πια να επιδείξει, βρίσκεται ακόμη σε μεταβατικό στάδιο και γι’ αυτό επηρεάζεται από το περιβάλλον αστάθειας» σημειώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.
«Ζούμε μια περίοδο έντονων ανακατατάξεων, κι αυτό κάνει τις αγορές νευρικές και ευαίσθητες ως προς την αξιολόγηση και τιμολόγηση του ρίσκου» τονίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, και επισημαίνει ειδικότερα για την ιταλική οικονομία ότι στη λογική των αγορών εκλαμβάνεται ως διάχυση συστημικού κινδύνου προς την Ελλάδα.
Εξάλλου, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο Δημήτρης Λιάκος αναφέρεται στα «κόκκινα δάνεια», λέγοντας ότι, όταν οριστικοποιηθεί η τεχνική λύση, αυτή θα λειτουργήσει «ως ένα επιπλέον σήμα στις αγορές ότι το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό και εξυγιαίνεται διαρκώς».
Πάντως, σημειώνει ότι για τους δανειολήπτες δεν αλλάζει τίποτα σε αυτήν τη φάση.
Τέλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δηλώνει ότι για το επόμενο διάστημα υπάρχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο «μεγάλων επενδυτικών έργων σε ώριμη ή τελική φάση», καθώς επίσης και νέες προτάσεις προς υλοποίηση.
- Βραβεία Βιβλίου Public 2026
- ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση & Σίγουρη Επιτυχία για Κάθε Μαθητή
- Μάθιου Πέρι: Τα μυστικά των Friends και η κληρονομιά του Τσάντλερ στο σφυρί
- Σπίτι μου 2: Φουντώνει η αγωνία των δικαιούχων που είναι «στον αέρα» – Τι απαντά το υπουργείο
- ΑΔΕΔΥ: Απεργία στο Δημόσιο στις 13 Μαΐου – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
- Για το 3-0 και το Final-4 στο «σπίτι» του ο Παναθηναϊκός
- Πλοίο «φάντασμα» το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius όπου ξέσπασε ο χανταϊός – Πώς μεταδόθηκε
- Κρήτη: Συνελήφθη και η σύζυγος του 54χρονου για συνέργεια στη δολοφονία του 20χρονου – Το τροχαίο και η ενέδρα θανάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)























![Ασφυξία από τα ενοίκια – Πού έχουν φτάσει οι τιμές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/4421181-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442