Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Κίνα δεν επιδιώκει εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, δηλώνει ο κινέζος κεντρικός τραπεζίτης

Η Κίνα δεν επιδιώκει εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, δηλώνει ο κινέζος κεντρικός τραπεζίτης

Μια εποικοδομητική λύση είναι καλύτερη από έναν εμπορικό πόλεμο, που θα ήταν μια επιζήμια λύση για όλους μας, τόνισε ο Γι Γκανγκ κατά τη διάρκεια τραπεζικού σεμιναρίου στο Μπαλί της Ινδονησίας

Η Κίνα αναζητεί μια «εποικοδομητική λύση», προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ, κάτι που θα ήταν επιζήμιο για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας, Γι Γκανγκ.

«Μια εποικοδομητική λύση είναι καλύτερη από έναν εμπορικό πόλεμο, που θα ήταν μια επιζήμια λύση για όλους μας» τόνισε ο Γι κατά τη διάρκεια τραπεζικού σεμιναρίου στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Ο κόσμος ολάκερος θα πρέπει να αναζητήσει μια λύση για τις εμπορικές τριβές», οι οποίες δεν είναι επιβλαβείς μόνο για την Κίνα αλλά και «για τους γείτονές μας και τα δίκτυα τροφοδοσίας», υπογράμμισε ο κινέζος κεντρικός τραπεζίτης.

Κατ’ ουσίαν, οι εμπορικές εντάσεις «δημιουργούν αρνητικές προσδοκίες, αβεβαιότητες, επικρατεί νευρικότητα και στις αγορές δεν αρέσει αυτό» πρόσθεσε.

Οι εμπορικές τριβές ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, αλλά και με την Ευρώπη, έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες, με μια διελκυστίνδα μέτρων – αντιμέτρων ανάμεσα στους ανταγωνιστές.

Το ΔΝΤ την περασμένη εβδομάδα αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, επικαλούμενο μια σειρά από δυνητικούς κινδύνους για την οικονομία, πολλοί εκ των οποίων εξαρτώνται άμεσα από τη δημιουργηθείσα σινο-αμερικανική ένταση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024