Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι γονείς είναι το πρότυπο των εφήβων

Οι γονείς είναι το πρότυπο των εφήβων

Τώρα που αναπτύσσει τις κοινωνικές δεξιότητές του, μπορείτε να συζητάτε με πιο σύνθετα παραδείγματα για το τι είναι σωστό και τι λάθος

Όταν το παιδί είναι ακόμα πολύ μικρό, ο ρόλος σας περιορίζεται στο να του μάθετε πώς να συνεργάζεται και πώς να περιμένει τη σειρά του. Τώρα που μπαίνει στην εφηβεία, αρχίζει να αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του. Παραμένετε όμως το πρότυπό του. Το πώς αντιμετωπίζετε εσείς όλη την γκάμα των συναισθημάτων επηρεάζει το παιδί σας στο πώς θα λειτουργεί με τα δικά του. Το ίδιο ισχύει και με το πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας και τη διατροφή σας. Το τι λέτε είναι επίσης σημαντικό. Τώρα που αναπτύσσει τις κοινωνικές δεξιότητές του, μπορείτε να συζητάτε με πιο σύνθετα παραδείγματα για το τι είναι σωστό και τι λάθος.

Πώς θα γίνετε καλό πρότυπο

Συμπεριλάβετε το παιδί στις οικογενειακές συζητήσεις και επιτρέψτε του να πει τη γνώμη του και να συμβάλει στις αποφάσεις με τον τρόπο του. Δεν αρκεί να λέτε μόνο. Αν λέτε άλλα και κάνετε άλλα, ο έφηβος θα το καταλάβει πολύ καλά.

Υιοθετήστε ένα υγιεινό τρόπο διατροφής και άσκησης. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε τα αρνητικά σχόλια για το σώμα είτε πρόκειται για το παιδί σας είτε για εσάς. Έτσι στέλνετε ένα θετικό μήνυμα για την αποδοχή και την εικόνα του σώματος. Δείξτε ότι απολαμβάνετε τη δουλειά σας αλλά και το να μαθαίνετε συνεχώς. Κρατήστε θετική στάση στη ζωή αλλά δείξτε ότι όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους.

Σαν γονιός, έχετε επιρροή στις βασικές αξίες του παιδιού, όπως είναι η θρησκεία, θέματα που αφορούν στο μέλλον του και την εξέλιξή του. Οι φίλοι συνήθως επηρεάζουν τον έφηβο ως προς τις στιλιστικές και μουσικές επιλογές.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γονείς που μεγαλώνουν το παιδί με όρια αλλά και ζεστή αποδοχή τείνουν να δημιουργούν εφήβους που επηρεάζονται ελάχιστα από το περιβάλλον και τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο. Δεν μπορείτε να σταματήσετε ένα παιδί από το να καπνίσει και να πιει αλλά μπορείτε να γίνετε καλό πρότυπο για ασφαλείς συνήθειες. Αν πίνετε πολύ συχνά και καπνίζετε όλη μέρα, συμβάλετε στην άποψη που έχει ο έφηβος για τη χρήση ουσιών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024