Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από πού πάνε για την Ισότητα;

Από πού πάνε για την Ισότητα;

Το κακό κρύβεται κυρίως στην ιδιωτική τηλεόραση. Εκεί όπου οι σκοτεινές δυνάμεις του φιλελευθερισμού εξαναγκάζουν – ποιος ξέρει με τι είδους βία; – αθώες χωριατοπούλες που, κατά βάθος, θέλουν να καλλιεργούν γογγύλια στο Instagram, να συμμετέχουν σε εκπομπές μόντελινγκ και μόδας

Πολλή τηλεόραση φαίνεται ότι βλέπουν οι συμπαθείς κυρίες στη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων. Θα μου πεις τι να κάνουν; Πώς να περάσει η ώρα; Εξ άλλου -δεν τα μάθατε; – εκεί καραδοκεί το τέρας του μισογυνισμού, του σεξισμού και όλων των δεινών και απειλών που καταδυναστεύουν το γένος των γυναικών. Μόνο εκεί. Και μόνο στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια καθώς τα κρατικά, ως γνωστόν, είναι ένας όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος. Το έχει πει και το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας (ε, κι αν δεν το έχει πει αυτό, το έχει πει ο Νίκος Παππάς). Για παράδειγμα, η Μόρια – για την οποία δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση – είναι ο παράδεισος των γυναικών και ειδικά των μανάδων.
Οπως και για τις τρεις γυναίκες που δολοφονήθηκαν στον Εβρο δεν άκουσα κάτι. Οι ισλαμιστές είναι φίλοι μας και εξάλλου, δεν θίγουμε τίποτα σχετικό όταν οι ΜΚΟ και οι περί τους κυβερνώντες παρτάρουν με τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Ούτε βέβαια για τη μειονεκτική θέση των γυναικών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα σε σχέση με αυτές του Δημοσίου (μια δημόσια υπάλληλος που υιοθετεί παιδί δικαιούται πλήρη άδεια μητρότητας, για μια ιδιωτική η υιοθεσία είναι περίπου πολυτέλεια).
Οσο για την πρεσβεία της Βενεζουέλας, δεν το συζητώ. Δεν είμαστε εμείς τίποτα εχθροί της Επανάστασης που θα καταγγείλουμε τα χουφτώματα του πρέσβη. Και μην ακούτε αυτά για τα ροζ σκουφάκια κατά του Τραμπ εκεί στις ΗΠΑ. Αφού ο Τραμπ είναι φίλος του «δικού» μας, είναι και δικός μας. Τι είπατε; Για τη Μαρέβα Μητσοτάκη που κρεμιέται κάθε τόσο στα μανταλάκια ακόμη και στις επίσημες ανακοινώσεις του Μαξίμου; Ε, καλά η Μαρέβα, κατά βάθος είναι άνδρας, σεξιστής και φαλλοκράτης και, αν τη δεις ανάποδα, διακρίνεις τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Ολοι το ξέρουν αυτό.
Το κακό κρύβεται κυρίως στην ιδιωτική τηλεόραση. Εκεί όπου οι σκοτεινές δυνάμεις του φιλελευθερισμού εξαναγκάζουν – ποιος ξέρει με τι είδους βία; – αθώες χωριατοπούλες που, κατά βάθος, θέλουν να καλλιεργούν γογγύλια στο Instagram, να συμμετέχουν σε εκπομπές μόντελινγκ και μόδας. Με τις κλωτσιές, σου λέει, τις βγάζει μπροστά στις κάμερες η Καγιά. Και τις βρίζει κι από πάνω. Οπως άλλωστε και οι δεκάδες κυρίες που παρουσιάζουν αυτήν την εκπομπή στον υπόλοιπο κόσμο καθώς το κόνσεπτ είναι διεθνές.
Γι αυτό και ξύπνησε αυτό το «θηρίο», η Γενική Γραμματεία Ισότητας, και καταγγέλλει το «Next Top Model». Οπως πριν από δυόμισι χρόνια την Αντζελα Δημητρίου για την ατάκα «Χτύπα σαν άντρας» σε διαφήμιση. Α, και τον Τόνι Σφήνο για το σποτ με τον λιγούρη φαρμακοποιό (που, κατά τη γνώμη μου, εξευτελίζει το ανδρικό φύλο αλλά ποια είμαι εγώ που θα πω τη γνώμη μου).
Αχ βρε κορίτσια. Για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, αν η αιχμή του δόρατος εναντίον των γυναικών στην ελληνική κοινωνία σήμερα είναι η Καγιά και ο Σφήνος, κάπου, κάποιο λάθος κάναμε.
ΥΓ. Να επέμβει η ΓΓΙΦ τώρα για το «Κορίτσια για φίλημα». Δεν θέλω μισές δουλειές.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024