Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μνούτσιν : Ο Τραμπ σέβεται την ανεξαρτησία της FED, αλλά θέλει και χαμηλά επιτόκια

Μνούτσιν : Ο Τραμπ σέβεται την ανεξαρτησία της FED, αλλά θέλει και χαμηλά επιτόκια

«Στον πρόεδρο αρέσουν τα χαμηλά επιτόκια. Τον πρόεδρο τον απασχολεί που η Fed αυξάνει τα επιτόκια πάρα πολύ και επιβραδύνει την οικονομία και αυτές είναι προφανώς φυσικές ανησυχίες», δήλωσε ο ο υπουργός Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν

Συνεχίζεται η «κάλυψη» του Τραμπ από κυβερνητικά στελέχη μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος στη Fed για τη νομισματική πολιτική και την αύξηση των επιτοκίων, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Τη σκυτάλη για να δικαιολογήσει την ανάρμοστη και πρωτοφανή για Αμερικανό πρόεδρο συμπεριφορά του Τραμπ πήρε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν δηλώνοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θεωρεί ότι χρειάζεται να επιτεθεί στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) και πως σέβεται την ανεξαρτησία της, αλλά έχει «φυσικές ανησυχίες».

«Στον πρόεδρο αρέσουν τα χαμηλά επιτόκια. Τον πρόεδρο τον απασχολεί που η Fed αυξάνει τα επιτόκια πάρα πολύ και επιβραδύνει την οικονομία και αυτές είναι προφανώς φυσικές ανησυχίες», δήλωσε ο Μνούτσιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC από τη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που διεξάγεται στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Ο Μνούτσιν είπε πως ο πρόεδρος της Fed Τζέι Πάουλ κάνει καλή δουλειά.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είπε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα προχωρήσει με τα σχέδιά του να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) τον επόμενο μήνα αν διαφανεί ότι θα είναι μια θετική συνάντηση.

«Αν διαφανεί ότι μπορούμε να είμαστε σε θετική κατεύθυνση, τότε είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος θα έχει τη συνάντηση. Αλλά πρέπει να εργαστούμε εκ των προτέρων ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξουν αλλαγές και ότι μπορούμε να έχουμε μια πιο ισορροπημένη εμπορική σχέση», είπε.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024