Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το χρονικό της προαναγγελθείσας συντριβής της Άνγκελα Μέρκελ

Το χρονικό της προαναγγελθείσας συντριβής της Άνγκελα Μέρκελ

Την Κυριακή προσέρχονται στις κάλπες 9,5 εκατ. ψηφοφόροι της Βαυαρίας και οι δημοσκοπήσεις προοιωνίζονται έναν πολιτικό σεισμό που θα χτυπήσει και το Βερολίνο

«Τα ρολόγια στη Βαυαρία πάνε αλλιώς» έλεγε ο ιστορικός ηγέτης της γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας Βίλι Μπραντ στη δεκαετία του 1970. Περιέγραφε την παραδοσιακή κακοδαιμονία του SPD στη Βαυαρία. Αλλά η φράση του αποδίδει και την ιδιαιτερότητα της Βαυαρίας για τη Γερμανία, που δεν περιορίζεται στην αδυναμία του SPD. Η Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU) κυβερνά με αυτοδυναμία για το μεγαλύτερο διάστημα της μεταπολεμικής περιόδου.

Η Βαυαρία από αγροτική βασικά χώρα μετεξελίχθηκε στο πιο εύρωστο οικονομικά και σύγχρονο κρατίδιο της Γερμανίας. Το CSU – αδελφό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), το οποίο δεν κατεβαίνει στις εκλογές στη Βαυαρία – είναι ο τρίτος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Μέρκελ στο Βερολίνο. Η απόλυτη κυριαρχία του CSU ήταν βασική σταθερά του πολιτικού συστήματος της Βαυαρίας αλλά και της Γερμανίας από την εποχή του «πατριάρχη» του CSU Φρανς Γιόζεφ Στράους μέχρι τις τελευταίες εκλογές του 2013, που με τον Χορστ Ζεεχόφερ απέσπασε 47,7%.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024