Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη εμφάνιση για το νέο μοντέλο που θα διαδεχθεί το Skoda Rapid

Πρώτη εμφάνιση για το νέο μοντέλο που θα διαδεχθεί το Skoda Rapid

H τσεχική φίρμα δίνει τα διαπιστευτήρια του μοντέλου που θα αντικαταστήσει το Rapid και το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως πριν το τέλος της χρονιάς, επιφυλάσσοντας μια πιο δυναμική σχεδίαση, πρωτόγνωρη πρακτικότητα για την μικρομεσαία κατηγορία αλλά και πολλούς τεχνολογικούς νεολογισμούς.

Χωρίς χρονοτριβές και μόλις μια εβδομάδα μετά την επίσημη πρώτη του Vision RS Concept, του πρωτότυπου-προπομπού του ακόμα ανώνυμου μοντέλου που θα αντικαταστήσει το Rapid από την έκθεση του Παρισιού, η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα γραφής του… «real thing», δηλαδή της έκδοσης παραγωγής του αυτοκινήτου που θα αναλάβει να διεκδικήσει δυναμικά μερίδιο στην μικρομεσαία κατηγορία για λογαριασμό των Τσέχων.

Αν και το teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda δεν βοηθάει στην εξαγωγή συμπερασμάτων για τον αντικαταστάτη του Rapid, είναι σαφές ότι οι Τσέχοι θα επενδύσουν σε μια πιο δυναμική σχεδίαση καθώς όπως έχουν επανειλημμένα τονίσει, επιθυμούν ένα αντάξιο αντίπαλο του ομόσταβλου VW Golf.

Εξ ου και όπως επισημαίνει η Skoda η έκδοση παραγωγής του μοντέλου θα αντλήσει επιρροές από τη σχεδίαση του Vision RS.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του «νέου» Rapid, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, θα διατεθεί αποκλειστικά σε πεντάθυρη έκδοση αμαξώματος, η οποία θα αντικαταστήσει τόσο το πεντάθυρο Rapid όσο και το Rapid Spaceback.

Αφετηρία για το νέο μοντέλο θα αποτελέσει, σύμφωνα με τις συστάσεις, η αρχιτεκτονική με την κωδική ονομασία MQB A0 του ομίλου VW, ενώ σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άφιξης του, αναμένεται να αποκαλυφθεί διαδικτυακά πριν το τέλος της χρονιάς με την προοπτική να παρουσιαστεί επισήμως στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019 και να διατεθεί αμέσως μετά.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη σχεδιαστική συνάφεια με το πρωτότυπο Vision RS, το «νέο» Rapid αναμένεται, σε δεύτερο χρόνο, να «κληρονομήσει» και μια αντίστοιχων προδιαγραφών plug-in υβριδική έκδοση.

Για την ακρίβεια, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την κορυφαία έκδοσή του νέου μοντέλου με τα σήματα RS να εξοπλίζεται με το συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,5 λίτρου και ηλεκτρικού μοτέρ, αποδίδοντας πάνω από 200 ίππους.

Τέλος σε ό,τι αφορά την ονομασία του νέου μοντέλου, αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες τον όρο Spaceback o οποίος θα στοιχειοθετείται από γενναιόδωρες παροχές σε επίπεδο χωρητικότητας πορτ μπαγκάζ καθώς το νέο Rapid, θα ανήκει μεν στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback, επιλέγοντας δε μια «υβριδική» σχεδίαση που θα του εξασφαλίζει περισσότερη πρακτικότητα.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024