Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει

Η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει

Υποστηρίζω πάντα ότι η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει και με τα χρήματα που δίνουμε για αυτή να επιχορηγούνται μη εμπορικοί σταθμοί – μερικώς, θα πρέπει να συμπληρώνουν τα αναγκαία και από άλλες χορηγίες

Το λάθος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου δεν ήταν ότι έκλεισε την ΕΡΤ, ήταν ότι την αντικατέστησε με τη ΝΕΡΙΤ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αργά ή γρήγορα, ακόμα και αν δεν ερχόταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΝΕΡΙΤ γρήγορα θα «ξαναγινόταν ΕΡΤ»: οργανισμός που εξόδοις των φορολογουμένων θα προπαγάνδιζε (υποτίθεται) το κυβερνών κόμμα, ενώ διαπρεπή στελέχη των κυβερνώντων θα διαγκωνίζονταν για τις επίζηλες θέσεις της διοίκησης, για να μοιράσουν μετά κατώτερες θέσεις και «δουλειές» στην πελατεία του αρμόδιου υπουργού.

Και μόλις άλλαζε ο υπουργός, νέοι διαγκωνισμοί, νέες προσλήψεις, νέες δουλειές. Ογδόντα χρόνια δημόσιας ραδιοφωνίας και μισός αιώνας τηλοψίας, αυτό μας διδάσκουν.
Η ΕΡΤ «υποτίθεται ότι προπαγανδίζει» διότι για να υπάρξει προπαγάνδα πρέπει το μήνυμα να φθάνει ώς το υπό χειραγώγησιν ακροατήριο – αλλά είναι γνωστό ότι (αν εξαιρέσουμε ένα-δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που τη διηύθυνε ο Αγγελος Στάγκος) τα ποσοστά τηλεθέασης της ΕΡΤ είναι μικροί μονοψήφιοι αριθμοί αφότου εμφανίστηκε η ιδιωτική ραδιοφωνία – τηλεόραση.

Από τότε, τα τελευταία τριάντα χρόνια δηλαδή, η ΕΡΤ υπάρχει για τους εξής, κατά σειρά σπουδαιότητας, λόγους:
α) Για να διορίζονται υψηλοί ευνοούμενοι στις υψηλού γοήτρου και υψηλών αμοιβών θέσεις.
β) Για να ικανοποιείται ο ναρκισσισμός διαφόρων ασήμαντων κυβερνητικών στελεχών που «το διαπλεκόμενο σύστημα» δεν τους δίνει σημασία, αλλά η ΕΡΤ θα υποχρεωθεί να τους δώσει χρόνο να πουν τις κοινοτοπίες τους για να τους θαυμάσουν οικογένεια, φίλοι, ερωμένες, ερωμένοι.
γ) Για να διορίζονται «δικά μας παιδιά» στις μεσαίες και κατώτερες θέσεις, όπως και σε δεκάδες δημόσιους και ημιδημόσιους οργανισμούς.

Τα έγραφα και πριν από πέντε χρόνια αυτά, μετά το περίφημο  «μαύρο στην ΕΡΤ»: «Η χώρα μας δεν χρειάζεται ΝΕΡΙΤ… αυτά που σχεδιάζονται θα οδηγήσουν σε νέα ΕΡΤ» («Βήμα», 22/6/2013). Ηταν τότε που το ζεύγος Κωνσταντοπούλου – Μακρή είχε καβαλήσει τα κάγκελα και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το χειροκροτούσε παθιασμένα. Ο Νίκος Φίλης διαπίστωσε επιτέλους ότι «η σημερινή ΕΡΤ θυμίζει την παλιά», αλλά οι κατ» επάγγελμα χειροκροτητές των ηγεσιών συνεχίζουν.

Υποστηρίζω πάντα ότι η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει και με τα χρήματα που δίνουμε για αυτή να επιχορηγούνται μη εμπορικοί σταθμοί – μερικώς, θα πρέπει να συμπληρώνουν τα αναγκαία και από άλλες χορηγίες. Κάτι τέτοιο θα περίμενε  κανείς από αριστερή κυβέρνηση: να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την ποιότητα που (ενίοτε) παραμελούν τα επιχειρηματικά media. Αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως προς τα ελαττώματα τουλάχιστον, είναι ολόιδια με τις άλλες.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024