Αρνάκι με καπνιστή πάπρικα
Μπορείτε να συνοδεύσετε το αρνάκι με αρωματικό ρύζι ατμού, το οποίο έχετε περιχύσει με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Spotlight
- Η ιστορία της Γαλλίδας που έμαθε να πιλοτάρει ελικόπτερο για να βγάλει τον άντρα της από τη φυλακή
- Ποια είναι η πραγματική κατάσταση στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία;
- Καφές σε πιπεριά; Μία καφετέρια το τολμά και κερδίζει τις εντυπώσεις
- Επικό: Ο Καντίροφ κατηγορεί τον Μασκ ότι απενεργοποίησε το Tesla που του χάρισε
Υλικά για 10 μερίδες
2 κιλά αρνάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια, διαστάσεων περίπου 5 x 5 εκ.
Για τη μαρινάδα
2 κ.σ. πελτέ
2 κ.σ. κύμινο
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο, τριμμένο
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. ρίζα τζίντζερ, σε σκόνη
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατέψτε καλά και προσθέστε το αρνάκι.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια και αφήστε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.
Ρίξτε τα κομμάτια μαζί με τη μαρινάδα σε ένα βαθύ τηγάνι και ψήστε τα για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις