«Οι ισχυρισμοί του κυρίου Παναγιώτη Λαφαζάνη σε χθεσινή συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα περί παρακολούθησης των τηλεφώνων του, είναι παντελώς αβάσιμοι και σε ουδεμία περίπτωση ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Με αυτές τις τρεις αράδες, η Ελληνική Αστυνομία, και δια της ατόπου απαγωγής οι κυρίες υπουργοί του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διέψευσαν τα δημοσιεύματα περί στοχοποίησης του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Βεβαίως, η λιτή αυτή ανακοίνωση έχει μια μικρή λεπτομέρεια. Η ΕΛΑΣ διαψεύδει τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, αλλά δε λέει κουβέντα για τις άλλες παρακολουθήσεις για τις οποίες τα «Νέα Σαββατοκύριακο» είχαν εκτενές ρεπορτάζ, όπως και το in.gr. Η Αστυνομία χαρακτηρίζει αβάσιμους τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού, αλλά μη αναφέροντας ούτε λέξη για τις βιντεοσκοπήσεις, τις μαγνητοφωνήσεις, τις καταγραφές κάθε κίνηση του ιδίου και μελών συλλογικοτήτων, τις αποδέχεται πλήρως.

Βεβαίως, το να σπαταλά χιλιάδες ευρώ για εργατοώρες ανδρών της Κρατικής Ασφάλειας που είναι μεταμφιεσμένοι σε… διαδηλωτές και για να αγοράζει ακριβό εξοπλισμό παρακολούθησης, είναι απλά μια κανονικότητα για την οποία δεν μπαίνει καν στον κόπο να απολογηθεί. Ούτε η Κρατική Ασφάλεια ούτε οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα.
Από τη στιγμή που δεν έχουν το θάρρος να παραδεχθούν ότι επιστρέψαμε σε χουντικές μεθόδους, γιατί θα πρέπει να πιστέψουμε ότι δεν παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του Λαφαζάνη;

Εκτός κι αν δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν τα… βαλιτσάκια από το ένα μέρος στο άλλο. Εχει πέσει τόση δουλειά στο τρίγωνο Σύνταγμα – Κολωνάκι – Ομόνοια που δεν βρίσκουν και πολύ χρόνο να πεταχτούν μαζί με τα βαλιτσάκια και στα Εξάρχεια. Εκεί πηγαίνουν μόνο οι κρυφές κάμερες και τα μικρόφωνα…