Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εν μέσω αποδοκιμασιών η Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο [Εικόνες]

Εν μέσω αποδοκιμασιών η Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο [Εικόνες]

Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε με οριακή πλειοψηφία τον διορισμό του δικαστή, Μπρετ Κάβανο, στο Ανώτατο Δικαστήριο, εξασφαλίζοντας συντηρητική πλειοψηφία στον ανώτατο δικαστικό θεσμό των ΗΠΑ

Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε με οριακή πλειοψηφία τον διορισμό του δικαστή, Μπρετ Κάβανο, στο Ανώτατο Δικαστήριο, εξασφαλίζοντας συντηρητική πλειοψηφία στον ανώτατο δικαστικό θεσμό των ΗΠΑ.

Ο διορισμός του Μπρετ Κάβανο επικυρώθηκε με 50 ψήφους υπέρ και 48 κατά. Είναι η μικρότερη πλειοψηφία που έχει καταγραφεί στην επικύρωση διορισμού δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από τον 19ο αιώνα.

Ο Μπρετ Κάβανο, 53 ετών, θα διατηρήσει, ίσως, επί δεκαετίες την έδρα του στο Ανώτατο Δικαστήριο, που πλέον απαρτίζεται από 5 συντηρητικούς και 4 φιλελεύθερους δικαστές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έδωσαν την υποστήριξή τους στον Ντόναλντ Τραμπ στην διαδικασία του διορισμού του Κάβανο, ο οποίος αποτέλεσε μία εξαιρετικά πολωτική και αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα που οδήγησε σε οξεία σύγκρουση Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.

Ο διορισμός του στρέφει το Ανώτατο Δικαστήριο προς τα δεξιά σε σειρά θεμάτων κρίσιμων για την αμερικανική κοινωνία, όπως οι αμβλώσεις, η οπλοκατοχή, ο γάμος των ομοφύλων.

Χιλιάδες διαδηλωτές δήλωσαν την αντίθεση τους

Η απόφαση ωστόσο βρήκε αντίθετους πολλούς ανθρώπους οι οποίοι κατέλαβαν για λίγη ώρα τις σκάλες του αμερικανικού Κονγκρέσου στην Ουάσινγκτον.

Περί τους 2.000 διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, κατήγγειλαν την επιλογή των γερουσιαστών υπέρ του Κάβανο, παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά τα νεανικά του χρόνια, έπειτα από πολιτική αναταραχή τριών εβδομάδων που όξυνε την σύγκρουση ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς.

Η αστυνομία επενέβη και απομάκρυνε τους διαδηλωτές που είχαν περάσει τις μεταλλικές μπάρες.

Ορισμένες διαδηλώτριες φορούσαν μπλούζες που έγραφαν «Επέζησα και ψηφίζω». Μπροστά από το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων, διαδηλωτές φώναζαν «Καταψηφίστες τους», ενώ άλλοι μπροστά από το Κονγκρέσο έλεγαν « Αυτές που επέζησαν ψηφίζουν. Ο Νοέμβριος έρχεται».

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024