Μπερδεμένη εμφανίστηκε η Μελάνια Τραμπ με την υπόθεση του δικαστή Κάβανο.

Συγκεκριμένα η πρώτη κυρία των ΗΠΑ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον δικαστή Μπρετ Κάβανο, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, καθώς και για τη γυναίκα που τον κατηγορεί, μιας και… είχαν την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή τους.

Μιλώντας από το Κάιρο της Αιγύπτου, τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας της στην Αφρική, η Μελάνια Τραμπ είπε ακόμη ότι τα αρνητικά σχόλια που φέρεται ότι έχει κάνει σύζυγός της και πρόεδρος των ΗΠΑ για τις αφρικανικές χώρες δεν συζητήθηκαν στην διάρκεια του ταξιδιού της.

Όσον αφορά τον δικαστή Κάβανο, απόψε αναμένεται να εγκριθεί ή όχι ο διορισμός του στο Ανώτατο Δικαστήριο, μετά τις κατηγορίες της καθηγήτριας, Κριστίν Μπέισλι Φορντ για σεξουαλική παρενόχληση.

Ωστόσο, αντίθετοι σε αυτό εμφανίστηκαν διαδηλωτές, οι οποίοι κατέλαβαν για λίγη ώρα τις σκάλες του αμερικανικού Κονγκρέσου στην Ουάσινγκτον, όπου οι γερουσιαστές ετοιμάζονται να ψηφίσουν, στις 22.30 ώρα Ελλάδος, για να επικυρώσουν τον διορισμό του συντηρητικού δικαστή, Μπρετ Κάβανο, στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Περί τους 2.000 διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, κατήγγειλαν την επιλογή των γερουσιαστών υπέρ του Κάβανο, παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά τα νεανικά του χρόνια, έπειτα από πολιτική αναταραχή τριών εβδομάδων που όξυνε την σύγκρουση ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς.

Η αστυνομία επενέβη και απομάκρυνε τους διαδηλωτές που είχαν περάσει τις μεταλλικές μπάρες.

Ορισμένες διαδηλώτριες φορούσαν μπλούζες που έγραφαν «Επέζησα και ψηφίζω». Μπροστά από το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων, διαδηλωτές φώναζαν «Καταψηφίστες τους», ενώ άλλοι μπροστά από το Κονγκρέσο έλεγαν « Αυτές που επέζησαν ψηφίζουν. Ο Νοέμβριος έρχεται».

Γράψτε το σχόλιό σας