Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επέστρεψε ο «εφιάλτης» στο Χρηματιστήριο

Επέστρεψε ο «εφιάλτης» στο Χρηματιστήριο

Εντείνονται οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές - Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξη των τραπεζών δεν έπεισε τους επενδυτές

Επέστρεψαν τα τραπεζικά «σύννεφα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μπορεί λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης να βρισκόταν σε θετικό έδαφος και να φαινόταν μια προσπάθεια για ανάκαμψη αυτή χάθηκε γρήγορα.

Στο προσκήνιο επανήλθαν οι ανησυχίες και μαζί με αυτές και οι πωλητές, που οδηγούν τόσο τον τραπεζικό όσο και το γενικό δείκτη σε πτώση άνω του 1,87%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 40,56 εκατ. ευρώ.

Φαίνεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξη των τραπεζών δεν έπεισε τους επενδυτές, ειδικά από τη στιγμή που τα πρώτα μαντάτα από τον ESM δεν ήταν καθόλου θετικά.

Η αποσαφήνιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) πως παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά δεν μετέχει σε καμία προπαρασκευαστική διαδικασία οποιουδήποτε σχεδίου επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών, βάρυνε το κλίμα.

Ο τραπεζικός δείκτης παρουσιάζει απώλειες 2,38%. Στο επίκεντρο των πωλήσεων βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς (-6,97% στα 1,321 ευρώ). Ακολουθεί η Eurobank (-2,06% στα 0,571 ευρώ), η Εθνική Τράπεζα (-1,91% στα 1,692 ευρώ) και η Alpha Bank (-1,65% στα 1,249 ευρώ).

Από τις άλλες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μεγάλη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-2,67% στα 7,290 ευρώ) και της Motor Oil (-2,31% στα 23,250 ευρώ).

Στο μέτωπο των ομολόγων, μετά τη μεγάλη άνοδο των δύο τελευταίων ημερών, η οποία ήταν απόρροια τόσο των εγχώριων ανησυχιών για το τραπεζικό σύστημα όσο και του αρνητικού κλίματος διεθνώς, οι αποδόσεις την Παρασκευή κινούνται στο 4,5%. Οι επενδυτές αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις θέλοντας να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα όπου το θέμα των τραπεζών φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει το προσεχές διάστημα όσο και διεθνώς.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024