Με αφετηρία την έκθεση του Παρισιού, η Porsche ανακοίνωσε την παραγωγή της ρετρό έμπνευσης, 911 Speedster η οποία θα κατασκευαστεί σε 1.948 μονάδες, αριθμός που επελέγη προκειμένου να τιμήσει την χρόνια που κυκλοφόρησε η πρώτη Porsche 356 η οποία αποτελεί εφαλτήριο της ιστορίας της φίρμας.

Με αφορμή την ανακοίνωση, η Porsche δεν παρέλειψε να αποκαλύψει στην έκθεση του Παρισιού μια νέα πρωτότυπη εκδοχή της 911 Speedster σε κόκκινη απόχρωση Guards Red, παραπέμποντας στην αντίστοιχη έκδοση του 1988, καθώς το μοντέλο είχε πρωτοεμφανιστεί με ασημί χρώματα ως πρωτότυπο τον περασμένο Ιούνιο.

Εκτός από τη διαφορά στην απόχρωση, τo Porsche 911 Speedster Concept II όπως ονομάζεται το πρωτότυπο που εμφανίζεται στο Παρίσι, διαθέτει διαφορετικού σχεδιασμού ζάντες που παραπέμπουν στην 911 DSR και στις αγωνιστικές GT3 R, σκούρα φωτιστικά σώματα, ενώ αντιστοίχως σκουρόχρωμο είναι το χρώμιο που έχει επιλεγεί για το φινίρισμα των εξαιρετικά ενδιαφερόντων στο σχήμα, εξωτερικών καθρεπτών.

Την εικόνα συμπληρώνουν η κεντρικά τοποθετημένη στο καπό τάπα της δεξαμενής καυσίμου και η αφθονία διάτρητου μαύρου δέρματος για τις επενδύσεις του εσωτερικού διανθισμένου με κόκκινες λεπτομέρειες.

Πλην των λεπτομερειών που αναλαμβάνουν να τονίσουν τη διαφορετικότητα μεταξύ των δύο ομώνυμων πρωτοτύπων που έχει παρουσιάσει η Porsche, αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότερα βασίζονται στην 911 Carrera 4 Cabriolet με τη διαφορά ότι μέρη του πλαισίου και του αμαξώματος κατασκευάζονται από ανθρακονήματα με τεχνογνωσία από την 911 GT3 και υπό το σκεπτικό της διατήρησης του βάρους σε χαμηλά επίπεδα.

Τις ίδιες GT επιρροές φέρει και το σύστημα εξαγωγής το οποίο καταλήγει σε απολήξεις τιτανίου ενώ το ίδιο ισχύει για τον ατμοσφαιρικό επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα των 500 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων φέροντας την φροντίδα του τμήματος που επιφορτίζεται με τις αγωνιστικού προσανατολισμού εκδόσεις της 911.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η παραγωγή της 911 Speedster θα ξεκινήσει το 2019 και θα διατεθεί σε συνδυασμό με τα Heritage Design Packages τα οποία σχεδιάστηκαν προς τιμή της επετείου των 70 χρόνων της γερμανικής φίρμας.

Γράψτε το σχόλιό σας