Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Πεντάγωνο βλέπει «θετικό αποτέλεσμα» στο δημοψήφισμα και στηρίζει τους «φίλους Μακεδόνες»

Το Πεντάγωνο βλέπει «θετικό αποτέλεσμα» στο δημοψήφισμα και στηρίζει τους «φίλους Μακεδόνες»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τα θετικά αποτελέσματα του συμβουλευτικού δημοψηφίσματος στο οποίο οι πολίτες της ''Μακεδονίας'' αποδέχτηκαν τη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της ''Μακεδονίας'' και της Ελλάδας»

Το «θετικό αποτέλεσμα» του συμβουλευτικού δημοψηφίσματος που διεξήχθη την Κυριακή στην ΠΓΔΜ χαιρέτισε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ντέινα Γουάιτ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τα θετικά αποτελέσματα του συμβουλευτικού δημοψηφίσματος στο οποίο οι πολίτες της »Μακεδονίας» αποδέχτηκαν τη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της »Μακεδονίας» και της Ελλάδας. Στηρίζουμε ένθερμα την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας και στέκουμε στο πλευρό της κυβέρνησης των Σκοπίων καθώς επιτέλους καθορίζεται το μέλλον της χώρας αυτήν την ιστορική στιγμή» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ παραμένουν ακλόνητες στη δέσμευσή τους στην ισχυρή, διμερή αμυντική σχέση που έχουμε οικοδομήσει με τη »Μακεδονία» η οποία συμβάλλει ενεργά στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και στις περιφερειακές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της συνεργασίας στα Δυτικα Βαλκάνια. Στηρίζουμε τους »Μακεδόνες» φίλους μας καθώς χαράζουν τη δική τους πορεία για την επίτευξη ειρήνης και ευημερίας για τον λαό του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αυτή του αμερικανικού πενταγώνου έρχεται στα πλαίσια γενικής πίεσης που επιχειρεί να ασκήσει η Δύση στην αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ ώστε να προσελκύσει τους βουλευτές, οι οποίοι θα δεχτούν να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών για να περάσει από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ και να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση, μετά το μεγάλο ποσοστό αποχής στο δημοψήφισμα.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024