Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
CNBC: Μονομερείς ενέργειες Τσίπρα ενόψει εκλογών φοβούνται οι αγορές

CNBC: Μονομερείς ενέργειες Τσίπρα ενόψει εκλογών φοβούνται οι αγορές

To ενδεχόμενο να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε μονομερείς ενέργειες σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους εν όψει των εκλογών απασχολεί το δημοσίευμα του δικτύου CNBC

To ενδεχόμενο να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε μονομερείς ενέργειες σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους εν όψει των εκλογών απασχολεί το δημοσίευμα του δικτύου CNBC.

«Η Αθήνα έχει συμφωνήσει στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ωστόσο οι αγορές αγωνιούν για το αν ο Αλέξης Τσίπρας τηρήσει τα συμφωνηθέντα ή αν θα αλλάξει γνώμη στην πορεία», αναφέρει το δημοσίευμα του CNBC και συνεχίζει: «Δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου από τον Αύγουστο, αναφέρουν ότι ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να αναβάλει τις περικοπές στις συντάξεις», με το αμερικανικό δίκτυο να σημειώνει ότι δεν κατάφερε να λάβει απάντηση από κάποιον έλληνα αξιωματούχο για το θέμα.

«Μονομερείς αλλαγές στα συμφωνηθέντα μπορεί να δημιουργήσουν εντάσεις με τους θεσμούς» εκτιμά το δημοσίευμα του CNBC καθώς «είναι μέρος της συμφωνίας της χώρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

«Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται υπό τεράστια πίεση για να πετύχει κάποια δημοσιονομική χαλάρωση καθώς προσπαθεί να προλάβει τις δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές το 2019», λέει στο αμερικανικό δίκτυο ο Ρικάρντο Γκαρσία, βασικός αναλυτής για την Ευρώπη της UBS.

Όπως έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές της, η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει ένα πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% ετησίως έως το 2022.

Αναλυτές σημειώνουν, δε, πως η εκτίμησή τους είναι ότι το πλεόνασμα θα επιτευχθεί τελικά, ωστόσο η κυβέρνηση θα μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό μόνο στις αρχές τους 2019, όταν δημοσιοποιηθούν τα τελικά νούμερα.

Αυτό σημαίνει, καταλήγει το CNBC, πως οποιαδήποτε αναστροφή των μεταρρυθμίσεων, αναστολή των περικοπών στις συντάξεις και οτιδήποτε σχετικό, θα πρέπει να περιμένει για αργότερα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024