Φαλάφελ με σάλτσα αβοκάντο
Ψήνονται και στον φούρνο αφού τα αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο
Spotlight
- Ξεκίνησαν οι αποχές των μαθητών εξαιτίας των συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία
- Ξανανοίγει για χάρη της Microsoft το εργοστάσιο του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος στην αμερικανική ιστορία
- Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια
- Στη Βουλή η αποκάλυψη του in για τους ελαιοπαραγωγούς – Η ερώτηση Χαρίτση και η απάντηση Τσιάρα
Yλικά (για 18 κομμάτια)
Για τα φαλαφελ
1 φλ. ρεβίθια
1-2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4
4 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. φρέσκο βασιλικό, τα φύλλα
½ φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες
1 καυτερή πιπερίτσα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. ανθό αλατιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. κρίθινο παξιμάδι, τριμμένο
έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα αβοκάντο
1 μεγάλο αβοκάντο, καθαρισμένο, χωρίς το κουκούτσι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/4 κ.γ. ανθό αλατιού
½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
½ φλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ρεβιθοκεφτέδες. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό αποβραδίς. Τα σουρώνουμε και τα χτυπάμε στο multi, μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον βασιλικό, τις λιαστές ντομάτες, την πιπερίτσα, το μπέικιν πάουντερ, τον κουρκουμά, το κύμινο, τον ανθό αλατιού και πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο αλοιφώδες μείγμα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες και τους κυλάμε στο τριμμένο παξιμάδι.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα φαλάφελ ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σάλτσα αβοκάντο. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής αλοιφή.
Τα σερβίρουμε είτε σκέτα είτε σε πίτες σαν σάντουιτς, συνοδεύοντας με τη σάλτσα αβοκάντο και λίγο επιπλέον κρεμμύδι.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις