Πέτσας: Στα 6 δισ. ευρώ κοστολογούνται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη
O διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πρότασης για απόδοση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ
Στα 6 δισ. ευρώ, σε βάθος τετραετίας ανέρχεται το δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών που έκανε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ και πρώην σύμβουλός του σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, Στυλιανός Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας, στη συνέντευξή του υπεραμύνθηκε της πρότασης για απόδοση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξηγώντας ότι θα υπάρχει «εξισορροπητικός» μηχανισμός για να μην αδικηθούν οι ελλειμματικοί δήμοι, ενώ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, «θα διατηρηθεί και ο συμπληρωματικός φόρος ακινήτων».
Επίσης, υποστηρίζει ότι «η μείωση των εισφορών από το 20% στο 15% θα γίνει σε βάθος τετραετίας», καθώς το κόστος της συγκεκριμένης πρότασης ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ.
Τέλος, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο κ. Πέτσας δηλώνει στη συνέντευξή του στη “Ναυτεμπορική” ότι η πρόταση της ΝΔ οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης χωρίς όμως να θίγεται η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σε τεντωμένο σχοινί
- Οι ΗΠΑ θα πωλούν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας επ΄αόριστον λέει ο υπουργός Ενέργειας Ράιτ
- Ουκρανία: Διακοπές ηλεκτροδότησης εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Γροιλανδία: Η κυβέρνησή της θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Ρούμπιο με τους Δανούς αξιωματούχους
- Νέο σοκ για τη Σίτι, έμεινε στο 1-1 με τη Μπράιτον – «Γκέλες» και για για Άστον Βίλα (0-0) και Τσέλσι (1-2)
- Πάρμα – Ίντερ 0-2: Ασταμάτητοι οι «νερατζούρι» παρέμειναν στην κορυφή της Serie A
