Με ξεθυμασμένες ποδοσφαιρικές ιδέες στον πόλεμο του Τσάμπιονς Λιγκ, το λιγότερο που μπορείς να πάθεις είναι να ηττηθείς με ένα αξιοπρεπές σκορ. Οσο αξιοπρεπές μπορεί να χαρακτηριστεί βέβαια το 3-0.
Στην Αρένα του Γιόχαν Κρόιφ η ΑΕΚ έμοιαζε με μαθητούδι την πρώτη μέρα του σχολείου.
Πήγε στα σαλόνια με κάζουαλ εμφάνιση, πιστεύοντας πως θα κάνει εντύπωση. Πράγματι έκανε, αλλά ήταν αρνητική.
Πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω για να βρούμε χειρότερη εμφάνιση της ΑΕΚ από τη χθεσινή.
Εναν μέτριο Αγιαξ για τα δεδομένα της ιστορίας του Αίαντα οι παίκτες του Δικεφάλου τον έκαναν να θυμίζει τη σούπερ ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ που διέπρεψε στα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Δύο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, ο αρχηγός Τάντιτς και ο Ζίγετς, ήταν αρκετοί για να διαλύσουν την ΑΕΚ που έμοιαζε σε πολλές στιγμές του αγώνα με ομάδα αλάνας.
Φοβισμένη, δίχως αγωνιστικό πλάνο και με πολλούς παίκτες της σε κακή ημέρα, η πρωταθλήτρια Ελλάδας δεν δικαιολόγησε λεπτό την παρουσία της στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.
Η αντίδραση που έβγαλε μετά το πρώτο γκολ του Ταλιαφίκο ανήκε στην κατηγορία της πτωματομετρίας. Εμοιαζε σαν να υπερασπιζόταν ένα σκορ που δεν υπήρχε. Σαν να άκουσαν οι παίκτες της το σύνθημα για υποχώρηση, πέταξαν τα όπλα και έβαλαν φτερά στα πόδια. Ο Δικέφαλος έμοιαζε με σπουργίτι σε παγωμένη μέρα που ψάχνει μέρος να κρυφτεί.
Η χαρά της ΑΕΚ για τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ πολύ εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία. Τα χρήματα που θα βάλει στο ταμείο της δεν είναι τόσα που να της εξασφαλίζουν εσαεί ευρωστία. Αντίθετα, οι βαριές ήττες ανοίγουν μαύρες τρύπες που μπορεί να την καταπιούν αγωνιστικά.
Η ΑΕΚ πρέπει να διδαχθεί από τη χθεσινή πολύ κακή παρουσία της απέναντι σε έναν μέτριο Αγιαξ, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά της.