«Τσίμπησαν» τα ομόλογα – Στο 4,07% το 10ετές
Πώς κινείται η ευρωπαϊκή αγορά
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων επηρεαζόμενες από τις ευρύτερες τάσεις στην αγορά των ευρωπαϊκών αξιόχρεων.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 4,3 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,074%. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου καταγράφει άνοδο κατά 3,1 μονάδες βάσης και ανέρχεται στο 3,160%.
Τα 10ετή spreads, παράλληλα, δηλαδή η απόκλιση στις αποδόσεις μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων, καθορίζονται στις 363,8 μονάδες βάσης, οριακά «τσιμπημένα» σε σχέση με την Πέμπτη.
Την ίδια στιγμή, το 10ετές ομόλογο της Ιταλίας ενισχύεται κατά 0,7 μονάδα βάσης, της Ιρλανδίας κατά 0,9 μονάδα βάσης, της Γερμανίας κατά 1,3 μονάδα βάσης, της Γαλλίας κατά 1,6 μονάδα βάσης, της Πορτογαλίας κατά 0,1 μονάδα βάσης και της Ισπανίας κατά 0,5 μονάδα βάσης.
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μείωσε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη κατά 0,1%, για τα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης, μείωσε τις προβλέψεις για τον υποκείμενο πληθωρισμό του επόμενου έτους και του 2020, διατηρώντας παράλληλα τη γενική πρόβλεψη αύξησης των τιμών.
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)


























![Πούτιν και Μόντι υπογράφουν συμφωνίες 100 δισ. [γράφημα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-05T155334Z_1126768068_RC2FAIA5DQ4V_RTRMADP_5_INDIA-RUSSIA-315x220.jpg)

![Λιανικό εμπόριο δύο ταχυτήτων [γράφημα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/alexander-fae-GMGdhtYeROY-unsplash-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442