Η κορεατική φίρμα αποκαλύπτει την κορυφαία έκδοση της νέας γενιάς του Ceed η οποία όπως και το πρακτικό alter ego της, επωφελείται από turbo κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων, εξασφαλίζοντας ισχύ 201 ίππων και 265 Nm ροπής, υπογραμμίζοντας την νέα αυξημένη της απόδοση με μια σειρά σπορ χαρακτηριστικών σε μηχανικά και μη μέρη.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου, το νέο Ceed GT είναι πλέον διαθέσιμο προαιρετικά και με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων εκτός από το μηχανικό εξατάχυτο.

Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη προσφέρει τη δυνατότητα χειροκίνητης αλλαγής των σχέσεων μέσω δύο αλουμινένιων paddles ενώ όσοι το επιλέξουν αποκτούν πρόσβαση και στο σύστημα επιλογής προγραμμάτων οδήγησης που αναλόγως τις απαιτήσεις του οδηγού και τις συνθήκες παραμετροποιεί την απόκριση τόσο του κιβωτίου όσο και του κινητήρα.

Βελτιώσεις με γνώμονα την υψηλότερη απόκριση έχουν συντελεστεί και στο σύστημα διεύθυνσης το οποίο υπόσχεται κατά 17% βελτιωμένη απόδοση ως προς αυτήν την παράμετρο.

Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης το οποίο αποτελείται από μεγαλύτερα δισκόφρενα διαμέτρου 320 χιλ. στους μπροστινούς τροχούς τα οποία υπόσχονται και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στα απότομα και επαναλαμβανόμενα φρεναρίσματα χάρη στο επίσης μεγαλύτερο πάχος τους.

Τις βελτιωμένες προδιαγραφές του πλαισιώνει και η ανάλογη αισθητική αναβάθμιση η οποία περιλαμβάνει μια νέα κυψελοειδή γρίλια, ανασχεδιασμένους, πιο επιθετικού προφυλακτήρες, διπλές εξατμίσεις καθώς και κόκκινες πινελιές που αναλαμβάνουν να κάνουν αναγνωρίσιμη την ταυτότητα της έκδοσης με την πρώτη ματιά. Την εικόνα συμπληρώνουν ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 225/40 18 ιντσών τα οποία ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό.

Παράλληλα , αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις ανάλογου ύφους αισθητικές παρεμβάσεις στο θάλαμο επιβατών, το Ceed GT διαθέτει επίσης νέα καθίσματα σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του τα οποία υπόσχονται καλύτερη πλευρική στήριξη.

Το νέο Ceed GT θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στη διεθνή έκθεση του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου με την προοπτική να μπει στην παραγωγή στο εργοστάσιο της KIA στη Σλοβακία από το Νοέμβριο και να διατεθεί από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιό σας