Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ανδρέας είπε «βυθίσατε το Χόρα» δεν είπε «βυθίσατε τη χώρα»

Ο Ανδρέας είπε «βυθίσατε το Χόρα» δεν είπε «βυθίσατε τη χώρα»

Το αριστερό άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα των «53+», καλό είναι να κρίνει τα πεπραγμένα της, τι έκανε για να αποτραπούν οι... νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης κι όχι να κουνάει σε όλους το δάκτυλο με το δήθεν ηθικό της πλεονέκτημα

Σύμφωνα με το αριστερό άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την ομάδα των «53+» που έφαγε ένα – δύο μνημόνια αλλά συνεχίζει να σηκώνει bandiera rossa, o Ανδρέας Παπανδρέου ήταν εθνικιστής.

Και ήταν εθνικιστής γιατί ήταν αυτός που είπε «βυθίσατε το Χόρα». Αν θυμάστε ήταν εκείνο το τουρκικό σεισμογραφικό που παραβίασε το 1976 την ελληνική υφαλοκρηπίδα και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει τη φράση αυτή που έμεινε στην ιστορία. Κάποιοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι μίλησε έτσι κατόπιν συνεννόησης με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ομως, αυτά είναι ιστορία.

Οι «53+» λοιπόν μας λένε ότι η λογική αυτή σε συνδυασμό με το εμπάργκο που είχε αποφασιστεί κατά της ΠΓΔΜ συνιστούν εθνικισμό και καλό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφεύγει να ταυτίζεται.

Το αν ήταν ο Ανδρέας «ανεύθυνος λαϊκιστής» που μετατράπηκε σε εθνικιστή θα τον κρίνει προφανώς η ιστορία, όπως και όλους. Και τον ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως και την αριστερή του πτέρυγα που έγραψε ένα ολόκληρο άρθρο για να πει ότι αυτή δεν «πανηγύρισε για την 3η Σεπτέμβρη» και ας προσέχουν οι σύντροφοι στο κόμμα μην ταυτίζονται με το ΠΑΣΟΚ.

Αλλά για να δούμε τι έχουν κάνει οι «53+» στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιες είναι οι παρεμβάσεις τους, σε ποιες αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα αντιστάθηκαν; Πως δηλαδή δικαιολογούν το αριστερό τους προφίλ. Και ποιοι τέλος πάντων είναι αυτοί οι «53+» που βγαίνουν τόσο… αριστερά στον αρχηγό τους;

Μήπως στην ομάδα αυτή δεν ανήκουν οι Ευκλ. Τσακαλώτος, Θ. Φωτίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Θ. Δρίτσας, Αννέτα Καββαδία, Χρ. Παπαδόπουλος, Χρ. Μαντάς, Μ. Μπαλαούρας, Γ. Κυρίτσης, Αφρ. Σταμπουλή;

Μήπως κοινές απόψεις σε πολλά θέματα δεν έχουν και οι κ. Σκουρλέτης, Φίλης, Ξυδάκης αλλά και η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Χαρίτσης. Και βεβαίως οι κ. Πέτρος Λάμπρου, ο κ. Υδραίος, ο Π. Καλκανδής κ.λπ;

Ω του θαύματος. Στην κίνηση συμμετέχει και η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Δηλαδή μια σειρά από υπουργοί και βουλευτές που έχουν υπογράψει τη σφαγή μισθωτών και συνταξιούχων, που έχουν στηρίξει την κυβέρνηση για το έγκλημα στο Μάτι, που έχουν συναναστραφεί με ό,τι πιο λαϊκίστικο έχει η Δεξιά, δηλαδή τους Ανεξάρτητους Ελληνες, μιλάνε για εθνικισμό και λαϊκισμό του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αυτοί που το πρώτο εξάμηνο διέλυσαν τη χώρα και στο παρά πέντε δεν βγήκε η Ελλάδα από το ευρώ, έρχονται σήμερα να κάνουν τι; Να κουνήσουν το δάκτυλο με τη δήθεν αριστερή ηθική τους και το πλεονέκτημα που έχουν πουλήσει εκατό φορές;

Σύντροφοι, με γεια σας με χαρά σας η αριστερή καταβολή σας, οι απόψεις σας, η ιστορική ανάλυση των χρόνων του ΠΑΣΟΚ και η κριτική σας στον Αλέξη Τσίπρα γιατί έχει μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέο ΠΑΣΟΚ.

Και βεβαίως ελεύθεροι είστε να πιστεύετε ότι η υπόθεση του «Χόρα» ή το εμπάργκο στην ΠΓΔΜ ήταν εθνικισμός.

Όμως, επανάσταση με υπουργικά ταγιεράκια και σινιέ κοστούμια δε γίνεται. Και στο κάτω – κάτω η Βουλή είναι ένας ελεύθερος χώρος έκφρασης των απόψεών σας. Και με την ψήφο σας μπορείτε να διαμορφώσετε την πολιτική της κυβέρνησης. Όχι, όμως, να ψηφίζετε να πεθάνουν οι συνταξιούχοι και να πληρώσουν υπέρογκους φόρους οι πάντες και τώρα να μας το παίζετε επαναστάτες.

Όχι να μιλάτε για εθνικισμό και να αγκαλιάζεστε με τους ΑΝΕΛ που θεωρούν τους γείτονες «γυφτοσκοπιανούς.

Αυτά είναι «κόλπα» του γλυκού νερού.

Και στο κάτω – κάτω ο Ανδρέας είπε «βυθίσατε το Χόρα» δεν είπε «βυθίσατε τη χώρα».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024