Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εφιάλτης στη Ζάκυνθο

Εφιάλτης στη Ζάκυνθο

Ο άνθρωπος που προσωποποίησε την αλαζονεία και την έκανε τρόπο συμπεριφοράς έναντι των συναδέλφων του δικηγόρων, θα έχει την ευκαιρία να δει να αφικνούνται στην Ζάκυνθο αντιπροσωπείες από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας

Εφιάλτης! «Στον δρόμο με τις λεύκες». «Παρασκευή και 13» και άλλα τέτοια. Αλλά εφιάλτης. Κανονικός. Δεν ξέρω ποιος το σκέφθηκε και ποιος αποφάσισε να το υλοποιήσει. Αλλά όποιος και αν είναι αυτός, είναι προφανές ότι πρόκειται για έναν άκαρδο τύπο. Χωρίς συναίσθημα. Χωρίς αλληλεγγύη στον πόνο, στο αγκάθι στην καρδιά του άλλου.
Ομιλώ για την απόφαση να πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο, περί τα μέσα Οκτωβρίου, μια Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Στη Ζάκυνθο. Εκεί όπου ανδρώθηκε πολιτικά, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και άνοιξε τα φτερά του για τη μεγάλη πόλη, την Αθήνα, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής.
Ο άνθρωπος που προσωποποίησε την αλαζονεία και την έκανε τρόπο συμπεριφοράς έναντι των συναδέλφων του δικηγόρων, θα έχει την ευκαιρία να δει να αφικνούνται στην Ζάκυνθο αντιπροσωπείες από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τα προβλήματα του κλάδου, και της Δικαιοσύνης γενικότερα, μέρος των οποίων εκείνος δημιούργησε.
Θα υπενθυμίσω απλώς, για να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον διήμερο εφιάλτη Κοντονή (ελπίζω να έχει την πρόνοια να έχει προγραμματίσει κάποια εκδρομή από το νησί) ότι οι δικηγόροι είχαν σφοδρά παράπονα από αυτόν, διότι κατά την υπουργική του θητεία όχι μόνο δεν επέλυσε ούτε ένα από τα προβλήματά τους, αλλά τα επέτεινε κιόλας. Οπως δε μου έλεγε χθες το μεσημέρι παράγων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο περί ου ο λόγος Κοντονής απέφυγε επιμόνως και επιδεικτικά να επισκεφθεί, έστω και εθιμοτυπικά τον ΔΣΑ, βασιζόμενος στην αυθεντία τού «όλα τα ξέρω», εξού και οι συνάδελφοι του υπουργοί τον αποκαλούσαν (πίσω από την πλάτη του) «κόντε… ξερόλα»!
Ο… Κοντονής. Ο «συμπατριώτης» του «σιορ Διονύση»…

Σίριαλ για το οικονομικό

Από τα όσα υπέροχα λαμβάνουν μέρος κατ» αυτάς, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ασφαλώς πρέπει να κάνω μια ειδική αναφορά στο ωραίο σίριαλ που παίχτηκε χθες μέσω Τwitter μεταξύ δύο παρουσιαστών της ΕΡΤ, και που κατάληξη είχε να καλείται εναγωνίως να παρέμβει… εισαγγελέας. Και όχι όποιος κι όποιος εισαγγελέας, αλλά ο πρόεδρος της σχετικής Ενωσης, Ασπρογέρακας.
Αγνοώ αν ο κύριος Ασπρογέρακας προέβη τελικά (ή αν προτίθεται να προβεί σήμερα) στα δέοντα, γνωρίζω όμως ότι η συζήτηση που άνοιξε, με τον τρόπο που άνοιξε δε, δεν πρόκειται να μείνει έτσι. Ποια συζήτηση; Η ακόλουθη:
n δημοσιογράφος – παρουσιαστής (Αντ. Αλαφογιώργος) έχει υποβάλει πρόταση για μια εκπομπή, αλλά αυτή απορρίπτεται αρμοδίως (προφανώς με επίνευση του υπουργού πασών των ΕΡΤ Παππά) για λόγους οικονομικούς. Περιορισμού δαπανών και άλλα τέτοια γραφικά (να μπορέσουμε να προσλάβουμε καμιά 250αριά ακόμη). Οπότε με την αρνητική απάντηση ανά χείρας οργισμένος στρέφεται κατά παρουσιαστή εκπομπής – συριζοντουντούκας (Σερ. Κοτρώτσος) και αφήνει υπονοούμενα ότι η εκπομπή που κάνει αυτός ο Κοτρώτσος κοστίζει ένα σκασμό λεφτά, διότι προφανώς είναι εξωτερική παραγωγή (εξωτερική παραγωγή αυτή η εκπομπή; Αλήθεια;!).
Πονηρός ο άλλος, τον πηγαίνει χαλαρά, διότι σου λέει ώρα είναι να αρχίσει τώρα κανένας έλεγχος, να τραβηχτούμε χωρίς λόγους, με Αρχές, υπηρεσίες, εισαγγελείς κ.λπ. Ομως ο πρώτος, ο Αλαφογιώργος, ανένδοτος. Εξοργισμένος περισσότερο από την απάντηση, ζητάει την παρέμβαση εισαγγελέα για να ερευνήσει τα οικονομικά της ΕΡΤ.
Τέλειο; Τέλειο. Και ευκαιρίας δοθείσης να συνηγορήσω κι εγώ από την πλευρά μου: μάλιστα, εισαγγελέας τώρα στην ΕΡΤ. Να δούμε ποιος παίρνει πόσα, για την πλύση εγκεφάλου στην οποία υποβάλλουν τον κόσμο…

Τι ήξερε ο Κοτζιάς;

Ενα ένα τα μαθαίνουμε, και δυστυχώς δεν τα μαθαίνουμε από τους δικούς μας, μας έρχονται απέξω. Γνωρίζετε ασφαλώς τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και δύο χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες (από την ημέρα που ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές) για το αν και κατά πόσον οι Ρώσοι μετείχαν στην εκλογική διαδικασία και επηρέασαν και σε ποιο βαθμό το αποτέλεσμα. Υποθέτω ενθυμείσθε ότι ένας εξ εκείνων που μπερδεύτηκαν πολύ στο όλο κόλπο ήταν ένας παλίκαρος ονόματι Τζορτζ Παπαδόπουλος, τον οποίο ο Καμμένος υπουργός τον είχε εμφανίσει στα μέρη μας ως δυνατό χαρτί στο περιβάλλον του Τραμπ και άλλα τέτοια ωραία.
Αυτός λοιπόν ο Παπαδόπουλος είχε κάτι τραβήγματα με τη Δικαιοσύνη στην Αμερική, και τώρα που ξεμπέρδεψε πλάκωσε τις συνεντεύξεις. Σε μια από αυτές, στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC στην εκπομπή του Τζορτζ Στεφανόπουλου, αποκάλυψε χθες ότι είχε ενημερώσει και έναν ευρωπαίο αξιωματούχο για την ανάμειξη των ρώσων στις αμερικανικές εκλογές. Ποιος ήταν αυτός; Ω της εκπλήξεως: τον υπουργό Κοτζιά!
Κύριε Κοτζιά μου, τι λέει αυτό το παλιόπαιδο; Ξέρατε και δεν είπατε τίποτε; Το κρατήσατε για τον εαυτό σας στη λογική «ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε»; Κακώς. Νομίζω, θέμα. Σοβαρό…

«Λασπώστε – λασπώστε»

Στο μεταξύ απ» ό,τι φαίνεται μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία του κυβερνητικού σχεδιασμού για τις εκλογές. Αυτού που έχει ως κεντρικό θέμα «λασπώστε τους όλους, μήπως και επιβιώσουμε». Υστερα από πολύμηνη διαδικασία ανασύρθηκε χθες ο φάκελος με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, και καλούνται, προσέξτε παρακαλώ, οι υπεύθυνοι οικονομικών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ αλλά όχι του ΣΥΡΙΖΑ, λες και τα δάνεια που πήρε, και συνεχώς τα μανιπουλάρει (έχει τον τρόπο του ο κόμμα) δεν εμπίπτουν στις ίδιες διατάξεις με τις οποίες παραπέμπονται οι υπεύθυνοι των τριών κομμάτων.
Τουτέστιν, ούτε τα προσχήματα κρατούν οι μάγκες. Δέκα οι υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων συν… πενήντα τα τραπεζικά στελέχη, πόσο μας κάνουν; Εξήντα άτομα! Το οποίο σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές, τα βορβορώδη υπόγεια του Μαξίμου θα τροφοδοτούν καθημερινά με άφθονο υλικό τα παρακρατικά μέσα με τα οποία δι» υπονόμων συνδέονται, προκειμένου να σπιλωθούν πρόσωπα, κόμματα, ιδεολογίες και να αναδειχθεί η… καθαρότητα των ανωγείων Μαξίμου.
Ανακεφαλαιώνω: οι κλήσεις σε απολογία των εξήντα αυτών ατόμων δεν είναι τίποτε περισσότερο από το πρώτο επεισόδιο του σίριαλ «λασπώστε, λασπώστε, στο τέλος κάτι θα μείνει». Τον υπέρ πάντων αγώνα δίνουν, μήπως και διασωθούν. Αλλά δεν το βλέπω, συγγνώμη κιόλας…

Αμάσητα τα λατινικά

Μια στενοχώρια πλακώνει τη δόλια μου καρδιά. Ενα μαύρο σύννεφο την έχει περικλείσει και της έχει αφαιρέσει κάθε χαρά. Εφυγε το χαμόγελο από τα χείλη μου – τόση, και τέτοια απογοήτευση. Δεν μου απαντάει ο καθηγητής Ιταλικής Φιλολογίας Φοίβος Γκικόπουλος, στα όσα έγραφα προ ημερών για εκείνον, και τη μικρή του απογοήτευση που δεν του είχαν κρατημένη θέση στο Βελλίδειο το βράδυ του Σαββάτου, να ακούσει διά ζώσης, και εκ του σύνεγγυς, το ίνδαλμά του, τον κ. Τσίπρα. Απαξιοί, καθώς συμπέρανα από χθεσινό του σημείωμα στο ΦΕΚ «Εφ.Συν.», του οποίου αποτελεί τακτικό συνεργάτη. Απαξιοί διότι καθώς αναφέρει δεν επιθυμεί να μου προσδώσει… κύρος (..!), γεγονός το οποίο μου έχει δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα αυτοπεποίθησης ώς και αυτοεκτίμησης, θα έλεγα.
Τα καταλαγιάζω όμως όλα αυτά, τα φέρνω σε μια ισορροπία, και βρίσκω το κουράγιο να τον ρωτήσω: για την προτεινόμενη κατάργηση των Λατινικών από τα σχολεία, θα μας πείτε κάτι κύριε ή το «κύρος» σας, επιβάλλει να το καταπιείτε αμάσητο;

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024