Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη: Ρουκέτες κατά του αεροδρομίου της Τρίπολης

Λιβύη: Ρουκέτες κατά του αεροδρομίου της Τρίπολης

Ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου Μιτίγκα, το μοναδικό που παραμένει σε λειτουργία. Δεν έγινε σαφές ποιος εκτόξευσε τις ρουκέτες και δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής.

Ρουκέτες εβλήθησαν αργά το βράδυ της Τρίτης προς την κατεύθυνση του μοναδικού αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Λιβύης το οποίο παραμένει σε λειτουργία, περίπου 8 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της πόλης, δήλωσαν κάτοικοι της Τρίπολης.

Ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου Μιτίγκα. Δεν έγινε σαφές ποιος εκτόξευσε τις ρουκέτες. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής.

Η μία από αυτές έπεσε στη θάλασσα, καθώς οι ακτές βρίσκονται σε μικρή απόσταση.

Ολες οι πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης εκτρέπονται στη Μισράτα, ανακοίνωσε λίγο αργότερα η εταιρεία που το διαχειρίζεται.

Αεροσκάφος των λιβυκών αερογραμμών που εκτελούσε πτήση από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς την πρωτεύουσα της Λιβύης άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τη Μισράτα, 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, στη δυτική Λιβύη, ανέφερε η εταιρεία.

Είχε ανοίξει προ ημερών

Το αεροδρόμιο Μιτίγκα είχε κλείσει από τις 31 Αυγούστου ως τις 6 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των μαχών ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες οργανώσεις στα νότια προάστια της πρωτεύουσας της Λιβύης.

Τουλάχιστον τρεις ρουκέτες είχαν πέσει στην περίμετρο του αεροδρομίου την περασμένη εβδομάδα, αναγκάζοντας τις αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν τις πτήσεις και να τις εκτρέψουν και τότε στη Μισράτα.

Το αεροδρόμιο είχε ανοίξει ξανά προ ημερών, στις 7 Σεπτεμβρίου, μετά την υπογραφή, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις αντίπαλες παραστρατιωτικές οργανώσεις που ενεπλάκησαν σε πολύνεκρες εχθροπραξίες στο νότιο τμήμα της Τρίπολης.

Η συμφωνία γενικά τηρούνταν ως τώρα, αλλά αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για αψιμαχίες που δεν κράτησαν πολλή ώρα, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, σε νότια προάστια της λιβυκής πρωτεύουσας.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024