Να περάσει με το καλό και το σημερινό παιχνίδι της Εθνικής στο Nations League για να… επιστρέφουμε σιγά – σιγά σε ρυθμούς πρωταθλημάτων. Καλές οι εθνικές ομάδες, ωραίο και το Nations League (είδαμε καλά ματς με ενδιαφέρον, μακριά από τα «κρύα» φιλικά που δεν συγκινούσαν κανέναν), αλλά σαν τα πρωταθλήματα… δεν έχει.

Η διακοπή ήρθε σε ένα «ακατάλληλο» σημείο για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είχαν ξεκινήσει με το πόδι… κολλημένο στο γκάζι, το δύο στα δύο τους έδινε ψυχολογία και ώθηση για το μέλλον, αλλά το Nations League τους… σταμάτησε. Το φιλικό με τον Ατρόμητο δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό δείγμα για την κατάσταση της ομάδας και η επιστροφή στα επίσημα ματς κόντρα στη Λάρισα την Κυριακή είναι κρας τεστ.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι «πράσινοι» σε φιλικό που έδωσαν 15 μέρες πριν την έναρξη της σεζόν στη Λάρισα, ηττήθηκαν με 1-0, χωρίς να κάνουν καν ευκαιρία. Ο βαθμός δυσκολίας σίγουρα θα είναι μεγαλύτερος απ’ ότι ήταν κόντρα στην αγνώριστη σε σχέση με πέρσι Ξάνθη και στη Λαμία που παρά το καλό και έμπειρο ρόστερ, η εικόνα της στο γήπεδο ήταν απογοητευτική.

Η Λάρισα αποτελεί μία από τις έδρες που έτσι κι αλλιώς θεωρούνται δύσκολες – κι ας έχει χάσει η ομάδα επί Κούγια τη δυναμική που είχε παλαιότερα. Και γίνεται ακόμα δυσκολότερη όταν αυτό το παιχνίδι έρχεται δύο εβδομάδες μετά το προηγούμενο.

Ο Δώνης θα περιμένει την επιστροφή των διεθνών προκειμένου να… διαχειριστεί την κατάσταση στη διακοπή και να δουλέψει και μαζί τους όλα όσα δουλεύει τις τελευταίες μέρες με τους υπόλοιπους. Τα διαφορετικά σχήματα, δηλαδή, που πιθανόν να χρειαστούν από εδώ και στο εξής, τώρα δηλαδή που όλες οι ομάδες θα είναι… ψυλλιασμένες κόντρα στην ομάδα του.

Μακέντα δύσκολα θα δούμε την Κυριακή, θα δούμε όμως πιθανότατα τον Καμπετσή στην αρχική ενδεκάδα, μιας και ο νεαρός με το σπαθί του δείχνει προς το παρόν να κερδίζει τη… μάχη για τη θέση του «εννιαριού».