Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγονη η σύνοδος της Τεχεράνης για τη Συρία

Αγονη η σύνοδος της Τεχεράνης για τη Συρία

Και οι τρεις πλευρές έμειναν αμετακίνητες στις θέσεις τους, ενώ η Μόσχα στηρίζει ανοιχτά το μέρος της Δαμασκού και το δικαίωμά της να ανακτήσει τα εδάφη της

Χωρίς συμφωνία έληξε η τριμέρης σύνοδος της Τεχεράνης μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν, για τις εξελίξεις στη Συρία, και την εισβολή στην επαρχία Ιντλίμπ, που θεωρείται το τελευταίο προπύργιο των τρομοκρατών.

Οι τρεις ηγέτες κρατών αν και δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία, συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους ώστε να βρεθεί λύση, για να μη χαθούν ζωές αμάχων.

Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συγκεντρώνει στρατεύματα γύρω από την επαρχία, ενόψει μιας επιχείρησης για την ανακατάληψή της.

Η Ρωσία έχει ήδη εξαπολύσει επίθεση, σκοτώνοντας ήδη 13 αμάχους, μεταξύ τους και 6 παιδιά.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε έκκληση για κατάπαυση πυρός προειδοποιώντας ότι θα ακολουθήσει «σφαγή» αν επιτεθούν στο Ιντλίμπ οι καθεστωτικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της Τεχεράνης και της Μόσχας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε την πρόταση του Τούρκου ηγέτη, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν εκπρόσωποι των ενόπλων οργανώσεων σε αυτό το τραπέζι» για να διαπραγματευτούν μια εκεχειρία.

Και οι τρεις πλευρές έμειναν αμετακίνητες στις θέσεις τους, ενώ η Μόσχα στηρίζει ανοιχτά το μέρος της Δαμασκού και το δικαίωμά της να ανακτήσει τα εδάφη της.

«Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Ιντλίμπ είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της αποστολής που συνίσταται στην επαναφορά της ειρήνης και της σταθερότητας στη Συρία, όμως αυτή η μάχη δεν πρέπει να πλήξει τους πολίτες, ούτε να υποκινήσει μια πολιτική της καμένης γης», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους του.

«Συζητήσαμε συγκεκριμένα μέτρα για τη σταθεροποίηση στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ, που προβλέπουν κυρίως τη δυνατότητα, για όσους είναι έτοιμοι να κάνουν διάλογο, να καταλήξουν σε μια συμφωνία» είπε ο Πούτιν μετά τη λήξη της συνόδου, αναφερόμενος στους μαχητές στην Ιντλίμπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024