Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα αποσπάσματα του άρθρου των NY Times που έκαναν έξαλλο τον Τραμπ

Τα αποσπάσματα του άρθρου των NY Times που έκαναν έξαλλο τον Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταδίκασε το κείμενο και ζήτησε την αποκάλυψη της ταυτότητας του συγγραφέα του

Ένα ανυπόγραφο κείμενο, το οποίο φέρεται ότι έγραψε ένα ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ και το οποίο διαβεβαιώνει ότι αγωνίζεται, μαζί με άλλους, εκ των ένδον, εναντίον των «χειρότερων παρορμήσεων» του αμερικανού προέδρου, δημοσίευσε η εφημερίδα The New Yοrk Times. Στο συγκεκριμένο κείμενο το πρόσωπο αυτό περιγράφει πώς ο ίδιος και άλλοι προσπαθούν να κρατούν υπό έλεγχο τον Τραμπ.

Ο Τραμπ καταδίκασε το «δειλό άρθρο γνώμης» και ζήτησε την αποκάλυψη της ταυτότητας του συγγραφέα του.

Ακολουθούν τα πέντε κυριότερα σημεία του κειμένου

Πολλοί αξιωματούχοι από τους κόλπους της κυβέρνησης αγωνίζονται ενάντια στον Τραμπ

Ο ανώνυμος συγγραφέας του κειμένου της New York Times, με τίτλο »Είμαι Μέλος της Αντίστασης», υποστηρίζει ότι πολλοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης ανήκουν σε μια ομάδα «σιωπηρής αντίστασης».

Ο συγγραφέας γράφει: «Εργάζομαι στις υπηρεσίες του προέδρου αλλά μαζί με άλλους, ομοίως σκεπτόμενους, συναδέλφους μου, έχω ορκιστεί ότι θα αποτρέπω κάποια σημεία της πολιτικής του και τις χειρότερες παρορμήσεις του» και αναφερόμενος στα πρόσωπα αυτά χρησιμοποιεί τη φράση “adults in the room” .

Ένα παράδειγμα που δίνει ο συγγραφέας είναι οι πιέσεις για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας παρά την αντίθεση του προέδρου σε αυτές. Σε όλο το φάσμα της κυβέρνησης υπάρχουν πρόσωπα που «επιλέγουν να βάζουν πρώτα τη χώρα». Ο συγγραφέας λέει ότι δεν πρόκειται για «βαθύ κράτος» αλλά για «σταθερό κράτος».

Έχουν υπάρξει «ψίθυροι» για επίκληση της 25ης τροπολογίας (περί Ανικανότητας του Προέδρου και Διαδοχής)

Η αστάθεια στον Λευκό Οίκο, υποστηρίζει ο συγγραφέας, έχει προκαλέσει «πρώιμους ψιθύρους» εντός του υπουργικού συμβουλίου για επίκληση της 25ης Τροπολογίας. Αυτό επιτρέπει στον αντιπρόεδρο να πάρει την θέση του προέδρου σε περίπτωση απομάκρυνσής του από το αξίωμα, θανάτου, ανικανότητας ή παραίτησης του εν ενεργεία προέδρου.

«Αλλά κανένας δεν ήθελε να προκαλέσει μια συνταγματική κρίση. Επομένως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οδηγήσουμε την κυβέρνηση προς την σωστή κατεύθυνση μέχρι– με τον έναν ή τον άλλον τρόπο–να τελειώσει η ιστορία», αναφέρεται στο κείμενο.

Στην καρδιά του προβλήματος είναι η «ανηθικότητα» του προέδρου

Ο συγγραφέας αναφέρει ότι όσοι συνεργάζονται με τον πρόεδρο γνωρίζουν ότι «δεν έχει κάποιες σαφείς αξίες».

Ο συγγραφέας επικρίνει τις επιθέσεις εις βάρος του Τύπου και υποστηρίζει ότι ο Τραμπ έχει αντιδημοκρατικά ένστικτα.

Δεν είναι όλα άσχημα και υπάρχουν αφανείς ήρωες

Ο συγγραφέας επισημαίνει κάποια «φωτεινά σημεία» τα οποία η «σχεδόν αδιάκοπα αρνητική κάλυψη της διακυβέρνησης Τραμπ δεν τα αναδεικύνει». Ο ίδιος επικαλείται τα παραδείγματα της απορρύθμισης, της ιστορικής φορολογικής μεταρρύθμισης και της ενίσχυσης του στρατού.

«Αλλά οι επιτυχίες αυτές έχουν σημειωθεί παρά–και όχι χάρις– στο ηγετικό στυλ του προέδρου, ο οποίος ασκεί την εξουσία με τρόπο μικροπρεπή, παρορμητικό και αναποτελεσματικό».

Υπάρχουν ωστόσο αφανείς ήρωες εντός του Λευκού Οίκο και στο στενό κύκλο του, σημειώνει ο συγγραφέας, παρότι πολλοί έχουν χαρακτηριστεί καθάρματα από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο αείμνηστος γερουσιαστής Τζον Μακέιν είναι «φωτεινό παράδειγμα» εντιμότητας

Ο αείμνηστος γερουσιαστής Τζον Μακέιν είναι ένα «φωτεινό παράδειγμα» εντιμότητας.

Ο Μακέιν, με τον οποίον είχε συγκρουστεί ο Τραμπ, ήταν ένας έντιμος άνθρωπος, το παράδειγμα του οποίου θα πρέπει να τιμάται.

«Πάντα θα τον έχουμε ως παράδειγμα–ένα αστέρι για την αποκατάσταση της εντιμότητας στον δημόσιο βίο και στον εθνικό μας διάλογο».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024