Σπιτική βυσσινάδα
Ό,τι πιο δροσιστικό μπορείτε να κεράσετε τους καλεσμένους σας.
Spotlight
-
ΣΥΡΙΖΑ: Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ – Με προοδευτική αντεπίθεση να βάλουμε φραγμό στη διάλυση της δημόσιας Υγείας
-
7 κινήσεις κατά της αϋπνίας
-
Σοκ με μητέρα 2 παιδιών: Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν - Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
-
Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα το Σάββατο για την Ολυμπιακή Φλόγα
Υλικά
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλύνετε καλά τα βύσσινα και τρίξτε τα στον τρίφτη τυριού για να βγάλουν όλο τον χυμό τους.
Βάλτε σε ένα μπολ τα υπολείμματα από τα βύσσινα, ρίξτε λίγο νερό και ανακατέψτε καλά ώστε να βγάλουν κι άλλο χυμό.
Ρίξτε τα σε ένα σουρωτήρι και όσο χυμό βγάλουν, ρίξτε τον στον υπόλοιπο χυμό.
Προσθέστε τη ζάχαρη και βράστε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται ένα ελάχιστα πηχτό σιρόπι. Προσθέστε και τον χυμό λεμονιού.
Φυλάξτε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο και όποτε θέλετε να απολαύσετε βυσσινάδα, ανακατέψτε 1-2 δάχτυλα σιρόπι με παγωμένο νερό και παγάκια.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις