Άμστερνταμ: Επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό
Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, ενώ ο φερόμενος ως δράστης δέχτηκε πυρά από την αστυνομία. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στην ολλανδική πρωτεύουσα, το Άμστερνταμ, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, Central Station, το πρωί της Παρασκευής.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, ενώ ο φερόμενος ως δράστης δέχτηκε πυρά από την αστυνομία.
Οι δύο τραυματίες καθώς και ο φερόμενος ως δράστης διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε η αστυνομία.
«Η αστυνομία πυροβόλησε έναν ύποπτο έπειτα από ένα συμβάν με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ» ανέφερε στο Twitter η ολλανδική αστυνομία.
Ο σταθμός, όπως διευκρινίσαν οι αρχές, δεν εκκενώθηκε, όμως μόνο δύο αποβάθρες δεν είναι διαθέσιμες για τους επιβάτες, ενώ η κυκλοφορία των τραμ με αφετηρία τον σταθμό διακόπηκε.
Προς το παρόν διεξάγονται έρευνες στο σημείο για το συμβάν, ενώ η αστυνομία δεν είναι σε θέση να δώσει πληροφορίες για το προφίλ του δράστη. Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη.
Η αστυνομία έγραψε στο Twitter ότι «όλα τα σενάρια είναι πιθανά».
Aanleiding steekincident Amsterdam Centraal Station is onderwerp van onderzoek. Daarin wordt alle mogelijke scenario’s meegenomen.
— Politie Eenheid Amsterdam (@POL_Amsterdam) August 31, 2018
Το Central Station, είναι ένας σιδηροδρομικός σταθμός που εξυπηρετεί περισσότερους από 250.000 πολίτες καθημερινά, ιδιαίτερα τις Παρασκευές, που χιλιάδες άνθρωποι φτάνουν στον τερματικό σταθμό για να περάσουν τα σαββατοκύριακα στο Άμστερνταμ.
https://twitter.com/inswinger9/status/1035483493495652352
Amsterdam centraal shut off apparantly there was a stabbing and the police shot the suspect pic.twitter.com/xtYUuK9U0o
— Rosie (@rosiejp1) August 31, 2018
#BREAKING: Police forces inside #Amsterdam Station after a man that stabbed 3 was shot (video: @e_konig) pic.twitter.com/cDfhNIRWeQ
— Amichai Stein (@AmichaiStein1) August 31, 2018
- Το εύκολο λάθος που κάνουν αρκετοί οδηγοί και κινδυνεύουν με πρόστιμο 350 ευρώ
- Η διπλωματία Τραμπ περιλαμβάνει πολύ Truth Social – Βομβαρδισμός αναρτήσεων με την εκεχειρία να λήγει
- Aldeas – Πρεμιέρα στην Αγία Έδρα για την τελευταία εξομολόγηση του Πάπα Φραγκίσκου στον Μάρτιν Σκορσέζε
- Το σχέδιο για να επιβάλλουν τον Λανουά
- Κεφαλονιά: Η μαύρη περούκα και τα μηνύματα που αντάλλαξε η Μυρτώ με τον σύντροφό της λίγες ώρες πριν πεθάνει – Νέες αποκαλύψεις
- Μπλόκο του ΣτΕ στην επέκταση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην παραλία Μύτακας της Μήλου
- Εγκρίθηκε στην ΕΕ το συνδυαστικό εμβόλιο της Moderna για Covid και γρίπη
- «Παραμένει και του χρόνου στη Λίβερπουλ ο Άρνε Σλοτ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442