Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγινε η αρχή του τέλους για την καριέρα του Νοβίτσκι

Έγινε η αρχή του τέλους για την καριέρα του Νοβίτσκι

Ύστερα από 20 χρόνια ως starter στους Ντάλας Μάβερικς, ο Ντιρκ Νοβίτσκι, στα 40 του, ετοιμάζεται για την πρώτη χρονιά στην καριέρα του που θα ξεκινά από τον πάγκο

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους και μεταξύ των καλύτερων παικτών σε όλο το ΝΒΑ τα τελευταία 15-20 χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του στους Μάβερικς το 1998 και έκτοτε μετράει 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Κατάφερε να γίνει απόλυτος ηγέτης και σύμβολο της ομάδας, την οποία οδήγησε και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2011.

Η προσφορά του ανεκτίμητη, οι διακρίσεις του αμέτρητες, αλλά κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με το χρόνο. Τα νούμερά του είναι συνεχώς πτωτικά και πέρσι, αν και ξεκίνησε βασικός σε όλα τα ματς (77!) που ήταν διαθέσιμος, είχε τους χαμηλότερους μέσους όρους της καριέρας του εκτός από τη rookie season, με 12 πόντους και 5.7 ριμπ σε σύνολο 24.7’ ανά ματς.

Έχει 1.471 ματς καριέρας και έχει ξεκινήσει βασικός στα 1.440! Αυτό το καθεστώς όμως αναμένεται να χαλάσει. Στην τελευταία του, όπως όλα δείχνουν, σεζόν στα παρκέ, ο Νοβίτσκι είναι έτοιμος να συμβιβαστεί σε ρόλο παγκίτη, ώστε να δίνει τη βοήθειά του ερχόμενος ως αλλαγή μαζί με τον επίσης βοηθητικό πλέον Μπαρέα.

Από την άλλη, ο Ντόντσιτς προορίζεται για βασικός στην πρώτη του χρονιά και απ’ ό,τι φαίνεται στο Ντένβερ θα ζήσουν μια χρονιά μεταβατική. Μια χρονιά παράδοσης – παραλαβής των σκήπτρων από τον Νοβίτσκι στον Ντόντσιτς. Από τον κορυφαίο Ευρωπαίο στον παίκτη που έχει όλα τα προσόντα να γίνει βάσει καριέρας ο επόμενος Ντιρκ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024