Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Skoda Kodiaq RS… στα κόκκινα

Το Skoda Kodiaq RS… στα κόκκινα

Η τσεχική φίρμα αποφάσισε να παραλλάξει το γνώριμο vRS logo προς τιμήν του πρώτου της SUV που θα «φορέσει» τα συγκεκριμένα διακριτικά και ήδη συνοδεύεται από «αποδείξεις» για τις υψηλές επιδόσεις του.

Όπως είναι ήδη γνωστό η ισχυρότερη εκδοχή του Kodiaq με τα διακριτικά RS θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στη διεθνή έκθεση του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου.

Με δεδομένο ότι το Kodiaq θα είναι το πρώτο SUV της Skoda που τυγχάνει RS έκδοσης και ανάλογων επιδόσεων οι οποίες σημειωτέον του έχουν ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο του ταχύτερου επταθέσιου στο Nurbugring, η τσεχική φίρμα αποφάσισε να τιμήσει την περίσταση με ένα αναθεωρημένο RS λογότυπο, όπως αφήνουν να εννοηθεί τα δύο ακόμα teaser που έδωσε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτά, το σήμα Rally Sport ενδίδει περισσότερο στο σημασιολογικά συνυφασμένο με επιδόσεις κόκκινο χρώμα το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις της Skoda, φιλοδοξεί να αποτυπώσει τον «σπορ χαρακτήρα και την ισχύ της γκάμας των RS» ενώ η παρουσία του «V» λειτουργεί ως σημαίνον της νίκης.

Εκτός από τα νέα στοιχεία, το νέο λογότυπο RS θα βρίσκεται σε πολύ περισσότερα σημεία τoυ αμαξώματος της αντίστοιχης έκδοσης του Kodiaq, καθιστώντας την πιο άμεσα αναγνωρίσιμη.

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι το RS, πρωτοχρησιμοποιήθηκε από την Skoda εν έτει 1974 στα αγωνιστικά πρωτότυπα 180 και 200 RS, ενώ βρήκε το δρόμο σε εκδόσεις ευρείας παραγωγής 26 χρόνια αργότερα, τo 2000, με την Octavia RS.

Όπως και να έχει με τις νέες σημασιολογικές αποχρώσεις του νέου logo, υπενθυμίζεται ότι το RS βρίσκεται εκεί για να τονίσει ότι το Kodiaq RS εξοπλίζεται με ένα δίλιτρο TDI με απόδοση 240 ίππων και 500 Nm ροπής ο οποίος σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης και μια σειρά στοχευμένων βελτιώσεων, εξασφάλισε στο τσεχικό SUV τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τα 20,8 χλμ. διαδρομής του «Ring» σε εννέα λεπτά και 29,84 δευτερόλεπτα και το ρεκόρ χρόνου για την κατηγορία του.

Επίσης, ελλείψει των υπολοίπων μεγεθών για τα οποία η Skoda επιφυλάσσεται για την επίσημη παρουσίαση του Kodiaq RS στο Παρίσι, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός όλων των παραπάνω η συγκεκριμένη έκδοση έχει και τον τίτλο της ισχυρότερης πετρελαιοκίνητης που έχει οδηγήσει ποτέ η Skoda στην παραγωγή.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024