Μπιφτέκια πικάντικα
Για να μην κολλήσουν τα κρεατικά μας στην ψησταριά, πρέπει η σχάρα να είναι καθαρή, να μην υπάρχουν υπολείμματα από το προηγούμενο ψήσιμο, γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχουμε μια συρμάτινη βούρτσα για να την περνάμε κάθε φορά που είναι να ψήσουμε
Spotlight
- Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία
- Η ιστορία της Γαλλίδας που έμαθε να πιλοτάρει ελικόπτερο για να βγάλει τον άντρα της από τη φυλακή
- Ποια είναι η πραγματική κατάσταση στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία;
- Νέα στοιχεία για την επίθεση στον κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο – Η αναβίωση βεντέτας 10 ετών
Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία: 10′ Αναμονή: 1 ώρα
Για τα μπιφτέκια
600γραμμ. κιμάς, μοσχαρίσιος
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1κ. σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξίδι
1 ντομάτα, τριμμένη
2ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
1 κ. σ. κύμινο, τριμμένο
1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
6 κ. σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 αβγά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντιπ
200 γραμμ. γιαούρτι • 100 γραμμ. τυρί κατίκι • 2 σκελίδες σκόρδου • χυμός από 1 λεμόνι • 1 κ.γ. πιπέρι, κόκκινο • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Μπιφτέκια: Σε φαρδύ μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τα μπιφτέκια. Αφήνουμε τον κιμά για 1 ώρα σκεπασμένον στο ψυγείο, να ενωθούν τα αρώματα. Πλάθουμε μπιφτέκια χοντρά και μακρουλά, τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε στην ψησταριά για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ντιπ: Ενώνουμε όλα τα υλικά στο multi και αφήνουμε το μείγμα για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο.
Tip
Για να μην κολλήσουν τα κρεατικά μας στην ψησταριά, πρέπει η σχάρα να είναι καθαρή, να μην υπάρχουν υπολείμματα από το προηγούμενο ψήσιμο, γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχουμε μια συρμάτινη βούρτσα για να την περνάμε κάθε φορά που είναι να ψήσουμε.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις