Δεν νοείται έξοδος από τα μνημόνια με την Οδύσσεια του ελληνικού λαού να συνεχίζεται, τονίζει η ΓΣΕΕ, σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη, μιλώντας για μια «έξοδο φαινομενική και ουδόλως ουσιαστική».

«Μετά από οκτώ χρόνια σκληρών και άδικων πολιτικών λιτότητας, ο πρωθυπουργός ανακοινώνει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, μία έξοδος όμως που δυστυχώς είναι φαινομενική και ουδόλως ουσιαστική, αφού η Οδύσσεια του ελληνικού λαού συνεχίζεται» τονίζει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της

Για τη ΓΣΕΕ «δεν νοείται έξοδος από τα μνημόνια, χωρίς να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας, της ανεργίας και της γενικευμένης κοινωνικής κρίσης».

«Με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα, περικοπές στις συντάξεις, μείωση του αφορολογήτου, απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, υψηλή ανεργία και γενικότερα με τις βαριές μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για πάρα πολλά χρόνια, είναι το λιγότερο άτοπο να υποστηρίζει κανείς ότι αφήσαμε πίσω τις συμπληγάδες και δε θα υπάρξουν άλλες θυσίες για το λαό» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Η κυβέρνηση επιτέλους πρέπει να σταματήσει το επικοινωνιακό παιχνίδι, σημειώνει η ΓΣΕΕ, «και να περάσει από την παροχή προσδοκιών, στην παροχή απτών μέτρων που θα δώσουν ανάσα στην ελληνική κοινωνία».

«Αν δεν ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, τότε οι ανακοινώσεις περί εξόδου από τα μνημόνια θα υπηρετούν, όχι τον γενικό καλό, αλλά φθηνές προεκλογικές ή αντιπολιτευτικές φανφάρες, καταλήγει η Συνομοσπονδία.