Μετά τα τελευταία γεγονότα και την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, αποφασίστηκε η άρση της αναστολής των συζητήσεων για τον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως το ΓΕΕΘΑ προέβη στις 13 Αυγούστου στην αναστολή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία.

Το Πεντάγωνο είχε προχωρήσει στην παραπάνω απόφαση, στην προσωρινή αναστολή, σε μία περίοδο που η Τουρκία συνέχιζε να επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο, ενώ κρατούσε αδιάλλακτη στάση στο θέμα των δύο στρατιωτικών.

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης περιλαμβάνουν πάντως μία ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων με την Τουρκία, από διμερείς επαφές και επισκέψεις αξιωματούχων μέχρι στρατιωτικές ασκήσεις.

Για παράδειγμα, στο πλαίσιο των ΜΟΕ Ελλάδα και Τουρκία είχαν συμφωνήσει να σέβονται τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές και εθνικές εορτές ο ένας του άλλου και έτσι να περιορίζουν ή να μην πραγματοποιούν μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια σ’ αυτές τις περιόδους. Βέβαια αρκετές φορές η Τουρκία είχε παραβιάσει αυτή τη συμφωνία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο