Αίρει η Αθήνα την αναστολή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία
Μετά τα τελευταία γεγονότα και την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών
Μετά τα τελευταία γεγονότα και την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, αποφασίστηκε η άρση της αναστολής των συζητήσεων για τον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.
Υπενθυμίζεται πως το ΓΕΕΘΑ προέβη στις 13 Αυγούστου στην αναστολή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία.
Το Πεντάγωνο είχε προχωρήσει στην παραπάνω απόφαση, στην προσωρινή αναστολή, σε μία περίοδο που η Τουρκία συνέχιζε να επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο, ενώ κρατούσε αδιάλλακτη στάση στο θέμα των δύο στρατιωτικών.
Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης περιλαμβάνουν πάντως μία ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων με την Τουρκία, από διμερείς επαφές και επισκέψεις αξιωματούχων μέχρι στρατιωτικές ασκήσεις.
Για παράδειγμα, στο πλαίσιο των ΜΟΕ Ελλάδα και Τουρκία είχαν συμφωνήσει να σέβονται τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές και εθνικές εορτές ο ένας του άλλου και έτσι να περιορίζουν ή να μην πραγματοποιούν μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια σ’ αυτές τις περιόδους. Βέβαια αρκετές φορές η Τουρκία είχε παραβιάσει αυτή τη συμφωνία.
- Σαρλίζ Θερόν: Απόλυτη επιζήσασα – Ρισκάρει τα πάντα, επιβιώνει, προκαλεί ίλιγγο στο Μανχάταν
- Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 793 παραβάσεις
- «Ο Μάικ Τζέιμς αυτοπροτάθηκε στη Μπαρτσελόνα»
- Εννέα συμφωνίες υπέγραψαν Μητσοτάκης και Μακρόν – Τι περιλαμβάνουν
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Παναγιώτης Δουδωνής: Ληστεία μετά φιλοδωρήματος τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442